• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 28. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.1999., Nr. 394/396 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16006

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lieli izgudrojumi top ne tikai lielās valstīs vien

Vēl šajā numurā

30.11.1999., Nr. 394/396

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 28. burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca ar četrpadsmit Saeimā pieņemtiem likumiem un divdesmit pieciem Ministru kabineta dokumentiem. Grozījumi likumā "Par valsts pensijām", kas pieņemti 5.augustā un par kuru atcelšanu tika rīkots referendums, stājas spēkā 7.decembrī. Vairāki panti stāsies spēkā 2000.gada 1.janvārī. Likuma "Par valsts pensijām" grozījumi, kas pieņemti 4.novembrī un daļēji mīkstina iepriekšējos grozījumus, stājas spēkā 8.decembrī. Grozījumi izdarīti vēl vairākos likumos: "Par augu šķirņu aizsardzību", "Par atbilstības novērtēšanu", "Par policiju" u.c. Grozījums likumā "Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās " nosaka, ka iesniegumi, kas saistīti ar bērnu tiesību aizsardzību, izskatāmi nekavējoties, bet ne vēlāk kā triju dienu laikā. Nacionālo bruņoto spēku likums reglamentē to sastāvu, uzdevumus, vadības sistēmu, finansēšanu un kontroli. Likuma "Par būvdarbiem, piegādēm, nomu un pakalpojumiem sabiedrisko pakalpojumu uzņēmumu vajadzībām" uzdevums ir panākt publiskumu, izvēloties būvdarbu veicējus, preču piegādātājus, iznomātājus un pakalpojumu sniedzējus, kā arī nodrošināt konkurenci to starpā. Saeima ratificējusi vairākus starptautiskos līgumus: Eiropas satelīttelekomunikāciju organizācijas "EUTELSAT" konvenciju un darbības līgumu, Nolīgumu par Starptautiskās atomenerģijas aģentūras privilēģijām un imunitātēm, Hāgas konvenciju par tiesu starptautisko pieejamību, Latvijas Republikas un Somijas Republikas sociālās drošības līgumu un Latvijas Republikas valdības un Moldovas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību.

Saskaņā ar likumu "Par šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem pašaizsardzībai" izdoti Ministru kabineta noteikumi par kārtību, kādā uzņēmumi iegādājas, realizē un uzskaita šaujamieročus un speciālos līdzekļus. Tiem ir pielikums ar uzskaites žurnāla paraugu. Noteikumi par medicīnisko palīdzību notiesātajiem un apcietinātajiem brīvības atņemšanas iestādēs nosaka tās apjomu. Notiesātajiem nodrošina valstī noteikto veselības aprūpes minimumu un primāro, sekundāro, daļēji arī terciāro medicīnisko palīdzību, neatliekamo stomatoloģisko palīdzību, veselības pārbaudes un preventīvos un pretepidēmiskos pasākumus, medikamentus un injekcijas, kuras izrakstījis iestādes ārsts, kā arī medicīnisko inventāru. Grozījumi izdarīti noteikumos "Ambulatorajai ārstniecībai paredzēto zāļu, medicīnisko ierīču un preču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība".

Izdoti jauni noteikumi par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā. Tie stāsies spēkā ar 2000.gada 1.janvāri. Saskaņā ar Izglītības likumu izdoti "Noteikumi par pedagogu profesiju un amatu sarakstu " un " Pamatizglītības un vidējās izglītības iestāžu vadītāju atestācijas kārtība". Grozījumi izdarīti noteikumos "Kārtība, kādā valsts sedz mācību maksu augstskolās studējošajiem", "Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība", "Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība" u.c. Apstiprināts Kontrabandas apkarošanas centra nolikums un Valsts pārvaldes reformas biroja nolikums. Ministru kabinets izdevis rīkojumu par Lauku atbalsta dienesta izveidošanu. Tā būs Zemkopības ministrijas pakļautībā esoša valsts civiliestāde.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!