• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latviju Eiropas finansistu apspriedē Helsinkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.1999., Nr. 394/396 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

30.11.1999., Nr. 394/396

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latviju Eiropas finansistu apspriedē Helsinkos

Finansu ministrs Edmunds Krastiņš Somijas galvaspilsētā Helsinkos piedalījās gadskārtējā Eiropas finansu sanāksmē. Šajā 13.sanāksmē, kas norisinājās no 22. novembra līdz 26.novembrim, ministrs piedalījās vienu dienu — plenārsēdē, kas bija veltīta Baltijas valstu dinamisko pārejas ekonomiku analīzei.

E.Krastiņš šajā sanāksmē uzstājās ar runu, kurā informēja par Latvijas ekonomisko attīstību, ņemot vērā Krievijas krīzes ietekmi. Latvijas ekonomikai šis laiks ir bijusi laba mācība, tā ir pārorientējusies uz Rietumu tirgu, arī Latvijas bankas kopumā pēc krīzes kļuvušas vēl stiprākas, piesaistot rietumvalstu kapitālu un piedāvājot jaunus pakalpojumus klientiem, norādīja ministrs.

Viņš arī uzsvēra, ka valdība aktīvi strādā, lai padarītu Latviju pievilcīgāku ārvalstu investoriem — stabilizējas valsts makroekonomiskie rādītāji un finansu sistēma. Saeimā iesniegtais budžeta projekts ir veidots tā, lai būtu starptautiski atzīts, dotu grūdienu tautsaimniecības attīstībai un tiktu radikāli uzlabota nodokļu iekasēšana, turklāt Saeimas pieņemtie grozījumi nodokļu likumos paredz samazināt nodokļu slogu.

Piedalīšanās Eiropas finansu sanāksmē Latvijai ir īpaši svarīga, jo drīzumā kļūs zināms, vai Latvija tiks aicināta uz iestāšanās sarunām ar Eiropas Savienību. Sanāksme ir lieliska iespēja izklāstīt Latvijas pēdējā laika ekonomisko situāciju, pārvarot Krievijas krīzes ietekmi, turklāt šis forums notiek Somijā, kas pašlaik ir ES prezidējošā valsts.

Sanāksmē tika aplūkoti arī jautājumi par Eiropas vienotās valūtas — eiro — ieviešanas ietekmi, ES budžetu, finansu un vērtspapīru tirgiem, privatizāciju finansu sektorā Viduseiropas un Austrumeiropas valstīs, šo valstu ekonomikas attīstību, Krievijas krīzi un pašreizējo situāciju, kā arī citi jautājumi.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!