• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.2007., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160219

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra un Latvijas vēstnieka Amerikas Savienotajās Valstīs tikšanos

Vēl šajā numurā

11.07.2007., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

• Latvija piekrīt, ka, atbrīvojot no pievienotās vērtības nodokļa zinātniskos pētījumus, kas veikti par sabiedrisko fondu, valsts budžeta, pašvaldību budžetu vai starptautisko institūciju finansējumu, ir pārkāptas Eiropas Kopienas tiesību normas. Pārkāpumu solīts novērst, sagatavojot nepieciešamos grozījumus likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”, kas varētu stāties spēkā jau nākamā gada 1.janvārī. Vairāk par to lasiet žurnālistes Lidijas Dārziņas sagatavotajā publikācijā “Top PVN likuma jaunā redakcija”.

• Tekstilnozare nenozīmē tikai šūšanu, un linu izstrādājumi nav tikai galdauti un priekšauti. No liniem šodien ražo arī koferus, un kaņepju šķiedras tirgus vispār ir kolosāls! To visu un vēl vairāk par Latvijas tekstila un apģērbu ražošanas nozares šodienu un rītdienu lasiet Mudītes Luksas intervijā ar Latvijas Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētāju Gunti Strazdu.

• “Biju gatava maksāt, nevis lai nauda nestu vēl vairāk naudas, bet gan lai īstenotu savas radošās ieceres,” atzīst Natālija Jansone, kuras modelētajiem tērpiem izdevies atrast vietu Japānas tirgū. Tagad Natālija pošas iekarot Eiropas tirgu. Un idejas viņai nāk no debesīm…

• Par darba laika uzskaiti saistībā ar darba samaksu lasiet juristes Vijas Ozolas publikācijā, kur paskaidrota darba samaksas uzskaites kārtība, darba samaksas pamatojums un pamatprincipi. Diskusijai izvirzīts jautājums par Darba likuma prasību izmaksāt darba samaksu skaidrā naudā.

• Būvniecībā, salīdzinot ar citām tautsaimniecības nozarēm, ir visintensīvākā nelegālā darbaspēka izmantošana. Šīs pelēkās ekonomikas un pelēkā darba tirgus dēļ valsts kasei garām aizplūst miljoni, kas tik nepieciešami sociālām, medicīnas un izglītības vajadzībām. Ļaužu tūkstoši vienā mierā pamanās izvairīties no nodokļu maksāšanas, saņemot algu aploksnēs. Turklāt daudzi no viņiem tērē arī sociālo budžetu, saņemot sociālās aizsardzības labumus, kas tiem nepienākas, un arī bezdarbnieku pabalstus. Kā paši būvnieki piedāvā risināt šīs un citas sasāpējušās būvniecības problēmas, lasiet plašā būvnieku izstrādātā un parakstītā dokumentā, ko “Komersanta Vēstnesis” publicē pilnībā.

“Komersanta Vēstneša” redakcija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!