• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Māršala fonda prezidenta vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.2007., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160222

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesībsarga saņemtajām sūdzībām pusgada laikā

Vēl šajā numurā

11.07.2007., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Māršala fonda prezidenta vizīti Latvijā

 

Pie Ministru prezidenta

9.jūlijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Vācijas Māršala fonda prezidentu Kreigu Kenediju.

Tikšanās laikā A.Kalvītis un K.Kenedijs pārrunāja Austrumeiropas reģiona attīstību un Baltijas reģiona lomu tajā, kā arī Latvijas valdības un Vācijas Māršala fonda sadarbības iespējas.

Ministru prezidents apliecināja Latvijas gatavību iesaistīties dažādu problēmjautājumu risināšanā Austrumeiropas reģionā, kā priekšrocību minot reģiona valstu līdzīgo vēsturi un pieredzi. A.Kalvītis norādīja, ka Latvija jau uzsākusi un veiksmīgi realizē sadarbību ar Gruziju un Moldovu.

K.Kenedijs atzinīgi izteicās par Latvijas sasniegto – gan atzīmējot straujo ekonomisko izaugsmi, gan novērtējot Latvijas ekspertu zināšanas un kompetenci. K.Kenedijs aicināja attīstīt un paplašināt Vācijas Māršala fonda un Latvijas valdības sadarbību, tajā skaitā rīkojot tikšanās ar ārvalstu politiķiem un uzņēmējiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 9.jūlijā tikās ar Vācijas Māršala fonda prezidentu Kreigu Kenediju un vienojās par ciešu turpmāko sadarbību. Tajā viens no galvenajiem uzsvariem tiks likts uz sadarbību kaimiņpolitikas ietvaros, proti, kopīgu attīstības sadarbības projektu īstenošanu bijušajās padomju republikās. A.Pabriks apliecināja, ka palīdzības sniegšana šīm valstīm ir Latvijas ārpolitikas prioritāte un tās mērķis ir veicināt demokrātisko reformu īstenošanu, kā arī sadarbības attīstīšanu ar NATO un ES.

A.Pabriks informēja, ka Latvija kā prezidējošā valsts Baltijas Ministru padomē un Baltijas jūras valstu padomē šā gada 23.novembrī rīkos konferenci par Eiropas Savienības kaimiņpolitiku, kurā piedalīsies arī Dienvidkaukāza valstu un Eiropas valstu augsta līmeņa amatpersonas.

Māršala fonda prezidents uzaicināja A.Pabriku piedalīties ikgadējā Briseles forumā – starptautiskā konferencē par drošības politiku, kas notiks 2008.gada pavasarī. Šajā konferencē Eiropas un ASV politiskie līderi apspriedīs eiroatlantisko sadarbību un svarīgākos starptautiski politiskos notikumus.

Ministrs ar Māršala fonda vadību pārrunāja arī situāciju Dienvidkaukāza valstīs, Turcijas integrācijas procesu ES, sadarbību ar Japānu un citus ārpolitikas jautājumus.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Pie Aizsardzības ministrijas vadības

9.jūlijā aizsardzības ministrs Atis Slakteris un Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs tikās ar Vācijas Māršala fonda prezidentu Kreigu Kenediju.

A.Slaktera un K.Kenedija tikšanās laikā tika pārrunāta Aizsardzības ministrijas un Māršala fonda līdzšinējā un turpmākā sadarbība.

“Aizsardzības ministrija tradicionāli izmanto dažādas sadarbības formas, kuru mērķis ir informēt Latvijas iedzīvotājus par mūsu valsts un tās sabiedroto drošības un aizsardzības jautājumiem. Šajā kontekstā Vācijas Māršala fonds ir nozīmīgs un ietekmīgs sadarbības partneris,” norādīja A.Slakteris.

A.Slakteris pateicās par fonda atbalstu Rīgas konferencei, kas tika noorganizēta pagājušā gada novembrī NATO samita norises laikā un kuras ietvaros notika augsta līmeņa akadēmiskas diskusijas par eiroatlantiskās drošības aktuāliem jautājumiem.

Sarunu laikā ar E.Rinkēviču tika apspriestas sadarbības iespējas projektos ar Melnās jūras reģiona valstīm, kā arī ar Gruziju un Ukrainu, tika pārrunāta Latvijas pārstāvju iesaistīšanās fonda iecerētajos pētniecības projektos un līdzdalība 2008.gada Briseles forumā, kā arī fonda un Latvijas nevalstisko organizāciju sadarbība.

“Sadarbībai ar nevalstiskajām organizācijām ir svarīga nozīme pilsoniskās sabiedrības attīstīšanā, kā arī izpratnes veicināšanā par drošības jautājumiem un to nozīmīgumu valsts attīstībā. Tāpēc mēs augsti vērtējam Latvijas nevalstisko organizāciju sadarbību ar Māršala fondu,” uzsvēra E.Rinkēvičs.

Vācijas Māršala fonda mērķis ir vecināt ciešākas attiecības un sapratni starp ASV un Eiropu, atbalstot indivīdu un institūciju darbu transatlantisko jautājumu jomā un organizējot politiķu, ekspertu un uzņēmējdarbības pārstāvju diskusijas par šiem jautājumiem.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!