• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 29. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.1999., Nr. 394/396 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16027

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.449

Par izglītības un zinātnes ministres S.Goldes atkāpšanos no izglītības un zinātnes ministra amata

Vēl šajā numurā

30.11.1999., Nr. 394/396

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 29. novembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā. Grozījumi likumā nepieciešami sakarā ar jaunizveidojamo vienoto finansu un kapitāla tirgus uzraudzības institūciju.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Saukas arodvidusskolas reorganizāciju".

Akceptēti rīkojumu projekti "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobžotu atbildību "Ērgļu arodvidusskola"", "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Barkavas arodvidusskola"", "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Rīgas pērtikas ražotāju vidusskola"" un "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Bulduru dārzkopības vidusskola"". Rīkojuma projekti valdības sēdē tiks izskatīti kā Ministru kabineta lieta.

Akceptēts grozījumu projekts Ciltsdarba likuma. Grozījumi likumā nepieciešami, lai novērstu pretrunas ar citiem spekā esošajiem tiesību aktiem.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 005-99 "Inženierizpētes noteikumi būvniecībā"".

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kāda pedagogam piešķir atvaļinajumu mācību līdzekļa izstrādei".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Izglītības valsts inspekcijas nolikums". Izglītības valsts inspekcija būs Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas kontrolē Izglītības likuma, Vispārējās izglītības likuma, Profesionālās izglītības likuma, Augstskolu likuma un citu ar izglītību saistīto normatīvo aktu ievērošanu izglītības iestādēs neatkarīgi no to dibinātāja un pakļautības.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Preiļu rajona Līvānu pilsētas, Turku pagasta un Jersikas pagasta administratīvo robežu grozīšanu".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Kases operāciju uzskaites noteikumi". Tie noteiks uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības, iestādes un organizācijas kases operāciju uzskaites kartību un obligātos papildu rekvizītus atsevišķu attaisnojuma dokumentu veidiem. Latvijas Bankas un kredītiestāžu kases operāciju uzskaiti noteiks citi normatīvie akti. Individuālie (ģimenes) uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības, kuras reģistrētas Valsts ieņēmumu dienestā kā iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāji, savus ieņēmumus un izdevumus reģistrē Valsts ieņēmumu dienesta apstiprinātā ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālā.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — izvešana (eksports)". Tiesību akta projekts izstrādāts, ņemot vērā ES Baltās grāmatas prasības muitas jomā.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 31.marta noteikumos Nr.114 "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — ievešana muitas noliktavā". Grozījumi nepieciešami, lai sakārtotu muitas noliktavas turēšanas kartību.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Pasaules tirdzniecības organizācijas ietvaros pieņemto ministru deklarāciju par tirdzniecību ar informācijas tehnoloģijas produktiem".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par elektroenerģijas gada patēriņa apjomu kvalificēta elektroenerģijas lietotāja statusa iegūšanai 2000.gadā". Tas paredz saskaņā ar noteikumiem par kvalificētajiem elektroenerģijas lietotājiem noteikt, ka 2000.gadā kvalificētā elektroenerģijas lietotāja statusu var iegūt tie elektroenerģijas lietotāji, kuru elektroenerģijas gada patēriņa apjoms nav mazāks kā 100 miljoni kilovatstundu.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par valsts statistisko informāciju 2000.gadā". Noteikumi apstiprinās statistiskās informācijas valsts programmu 2000.gadam.

Komiteja noraidīja noteikumu projektu "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 31.oktobra noteikumos Nr.425 "Koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas kārtība"". Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot tiesību akta projektu par SIA "Windau" Bauskas koģenerācijas stacijā ieguldīto ārvalstu investīciju aizsardzību atbilstoši likumam "Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Akcizēto preču pārvaldes tiesību un saistību nodošanu Valsts ieņēmumu dienestam".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!