• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunās statistiskās metodes apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2007., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības direktīvu pārņemšanu

Vēl šajā numurā

13.07.2007., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunās statistiskās metodes apstiprināšanu

 

Eiropas Parlaments 10.jūlijā atbalstīja Guntara Krasta ziņojumu par priekšlikumu Eiropas Parlamenta un Padomes regulai, ar ko tiks izveidota jauna preču statistiskā klasifikācija atbilstoši saimniecības nozarēm un tā tiks pielāgota mūsdienu vajadzībām – tehnoloģiju attīstībai un pārmaiņām ekonomikas struktūrā.  

“Ziņojumā tika iezīmēta ļoti nozīmīga statistikas datu uzskaites metožu maiņa, kas domāta, lai iegūtu precīzākus statistikas datus,” savu darbu raksturo Guntars Krasts.

“Patlaban ES, kur tiek izmantotas apmēram 15 gadus vecas metodes, ir pieejami neprecīzi dati gan par nodarbinātību un bezdarbu, gan par inflāciju un citiem ekonomiskas dabas jautājumiem. Tad, kad stāsies spēkā regula par statistikas uzskaites metožu maiņu, daudz efektīvāk būs iespējams novērtēt ekonomikas stāvokli ES dalībvalstīs un prognozēt tās attīstību nākotnē,” uzskata EP deputāts.

Tālāk ziņojums tiks saskaņots ar ES Padomi un, regulai par jauno statistikas metožu lietošanu stājoties spēkā, tā tiks pārņemta arī Latvijā.

EP deputātiem no Latvijas reti izdodas strādāt pie ziņojumiem, jo viņi ir tikai deviņi no 785. Tāpēc G.Krasts, kuram šis ir jau otrais ziņojums, ir gandarīts, ka gandrīz pusgadu ilgais darbs bijis sekmīgs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!