• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Federatīvās Republikas ārlietu ministra oficiālo vizīti Latvijā 2007.gada 12.-13.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2007., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības Konstitucionālo līgumu

Vēl šajā numurā

13.07.2007., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Federatīvās Republikas ārlietu ministra oficiālo vizīti Latvijā 2007.gada 12.–13.jūlijā

 

03.JPG (12991 bytes)
Vakar, 12.jūlijā, Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeijers tikās ar Latvijas Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti un pārrunāja Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības, politisko un ekonomisko sadarbību, kā arī aktuālos Eiropas Savienības un citus starptautiskos jautājumus
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

12.jūlijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas (VFR) ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeijeru, kurš ieradies Latvijā oficiālā vizītē.

Ministru prezidents pauda prieku par ciešo Latvijas un VFR sadarbību visos līmeņos, ko sekmē abu valstu valdību vadītāju oficiālie un neformālie kontakti un par ko liecina arī VFR ārlietu ministra pirmā vizīte Latvijā.

Valdības vadītājs pateicās Vācijai par tās atbalstu Latvijas–Krievijas robežlīguma parakstīšanā, divpusējo attiecību normalizēšanā un atzinīgi novērtēja konstruktīvo darbu Vācijas ES prezidentūras laikā, risinot daudzus sarežģītus un ES nozīmīgus jautājumus.

VFR ārlietu ministrs uzsvēra, ka ES prezidentūras paveiktais ir ne tikai Vācijas kā prezidējošās valsts sasniegums, bet gan visu to dalībvalstu kopīgs sasniegums, kuras cīnījās par Eiropas nākotni, un Latvija ir šo valstu vidū. F.V.Šteinmeijers atzina, ka Latvijai un Vācijai bija vienāda nostāja būtiskākajos jautājumos un Vācija varēja paļauties uz Latvijas atbalstu.

Ministru prezidents un ārlietu ministrs pārrunāja abu valstu sadarbību Baltijas jūras valstu padomē, kurā Latvija ar 1.jūliju ir prezidējošā valsts. A.Kalvītis informēja par 2008.gada jūnijā Rīgā paredzēto tikšanos premjerministru līmenī un uzaicināja VFR kancleri Angelu Merkeli piedalīties šajā pasākumā, kurā paredzētas diskusijas par Baltijas jūras valstu padomes reformu, jaunām prioritātēm un sadarbību ar citām institūcijām.

VFR ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeijers augstu novērtēja Baltijas jūras valstu padomes darbu, kas dod papildu iespējas un instrumentus Baltijas jūras reģiona valstu ciešākai sadarbībai un reģiona attīstībai.

A.Kalvītis un F.V.Šteinmeijers apsprieda enerģētikas jautājumus: Ziemeļeiropas gāzesvada būvi, Baltijas valstu un Polijas kopīgas atomelektrostacijas celtniecību Lietuvā.

Ministru prezidents pauda Latvijas atbalstu Vācijas kandidātam ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekļa vēlēšanās 2010.gadā un uzaicināja VFR federālo prezidentu Horstu Kēleru apmeklēt Latviju oficiālā vizītē.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!