• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ārvalstu vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2007., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.07.2007., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ārvalstu vēstniekiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers 11.jūlijā tikās ar Latvijā rezidējošo vēstnieku diplomātiskā korpusa vadītāju, Dānijas Karalistes vēstnieku Latvijā Arnoldu Kristianu de Fini Skibstedu. Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Dānijas divpusējās attiecības, uzsverot sadarbības iespējas kultūras jomā.

Atzīmējot Latvijas kā aktīvas un pilntiesīgas Eiropas Savienības dalībvalsts lomu Eiropas kartē, Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Eiropas Savienības prezidējošās valsts Portugāles vēstnieku Latvijā, kā arī ar divu nākamo Eiropas Savienības prezidējošo valstu – Slovēnijas un Francijas – vēstniekiem Latvijā. Ar trim vēstniekiem pārrunātas Eiropas Savienības nākotnes perspektīvas un aktuālākie ES dienaskārtības jautājumi.

Savukārt, uzsverot Latvijas kā atbildīgas NATO dalībvalsts lomu un stingro apņemšanos arī nākotnē stiprināt transatlantisko sadarbību, Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar ASV vēstnieci Latvijā Ketrīnu Todu Beiliju. Tikšanās laikā ASV vēstniece Latvijā nodeva Valsts prezidentam Valdim Zatleram personīgu ASV prezidenta Džordža Buša apsveikumu ar stāšanos amatā.

Tikšanās laikā pārrunāta starpvalstu sadarbība, uzsverot Latvijas lomu starptautiskajās misijās. K.T.Beilija veltīja atzinības vārdus Latvijas armijas vienību dalībai Irākā, kā arī atzīmēja Latvijas lomu miera uzturēšanā Afganistānā. V.Zatlers uzsvēra, ka Latvija arī nākotnē būs uzticams Amerikas Savienoto Valstu partneris miera uzturēšanas misijās un cīņā pret globālo terorismu.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunātas ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas, sadarbība kultūras jomā, kā arī vēlreiz apspriesta iespējamā bezvīzu režīma ieviešana. K.T.Beilija uzsvēra, ka ASV prezidents ir ieinteresēts bezvīzu ceļošanas režīma ieviešanā ar tās tuvākajiem partneriem, par kādu nenoliedzami var uzskatīt arī Latviju, taču galavārds šajā jautājumā sakāms Amerikas Savienoto Valstu Kongresam.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!