• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 21. septembra noteikumi Nr. 330 "Kārtība, kādā finansējama investīciju projekta "Izglītības sistēmas attīstības projekts" Izmaksu efektivitātes apakšprogramma". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.1999., Nr. 322/324 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.331

Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.marta noteikumos Nr.83 "Noteikumi par dabas parkiem"

Vēl šajā numurā

01.10.1999., Nr. 322/324

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 330

Pieņemts: 21.09.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabinets

1999.gada 21.septembrī Noteikumi Nr. 330

Rīgā (prot. Nr. 50, 28.§)

Kārtība, kādā finansējama investīciju projekta "Izglītības sistēmas attīstības projekts" Izmaksu efektivitātes apakšprogramma

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta

iekārtas likuma 14.panta 3.punktu

 

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā finansējama investīciju projekta "Izglītības sistēmas attīstības projekts" (turpmāk — projekts) Izmaksu efektivitātes apakšprogrammas daļa, kura attiecas uz pašvaldību pārziņā esošajām izglītības iestādēm.

2. Izmaksu efektivitātes apakšprogrammas daļa, kura attiecas uz pašvaldību pārziņā esošajām izglītības iestādēm, no Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas (turpmāk — banka) Latvijas Republikai piešķirtā aizdevuma projekta īstenošanai (turpmāk — aizdevums) finansējama ne vairāk kā 80 procentu apmērā. Pašvaldībām jānodrošina līdzfinansējums, kas nav mazāks par 20 procentiem. Pievienotās vērtības nodokļa samaksa par projektā paredzēto darbu izpildi, preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu tiek uzskatīta par pašvaldības līdzfinansējuma daļu.

3. Aizdevums paredzēts tālākaizdošanai pašvaldībām ar nosacījumu, ka naudas līdzekļus, kas iegūti, samazinoties izglītības iestāžu infrastruktūras uzturēšanas izdevumiem projekta īstenošanas gaitā (turpmāk — reinvestīcijas), pašvaldības izmantos izglītības iestāžu remontiem un materiāltehniskās bāzes pilnveidei.

4. Saskaņā ar Ministru kabineta 1997.gada 4.februāra noteikumiem Nr.64 "Noteikumi par pašvaldību aizņēmumiem un garantijām" tiek slēgts trīspusējais pakārtotais līgums, kurā nosaka aizdevuma atmaksāšanas kārtību attiecīgajai pašvaldībai. Līgumslēdzējas puses ir Finansu ministrija, pašvaldība un Izglītības un zinātnes ministrija. Pašvaldībai saskaņā ar trīspusējā līgumā paredzēto maksājumu grafiku aizdevums nav jāatmaksā, ja pašvaldība reinvestīcijas izmanto izglītības iestāžu remontiem un materiāltehniskās bāzes pilnveidei.

5. Pašvaldībām jāiesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā līdzfinansējuma nodrošinājumu apliecinoši dokumenti saskaņā ar Ministru kabineta 1997.gada 4.februāra noteikumiem Nr.64 "Noteikumi par pašvaldību aizņēmumiem un garantijām" vai dokumenti, kas apliecina pašu līdzekļu ieguldīšanas iespēju projekta līdzfinansējumā.

6. Ja pašvaldība neievēro šo noteikumu 4.punktā minētajā pakārtotajā līgumā noteiktos reinvestīciju termiņus un apmēru, pašvaldība par laikposmu, kurā nav veiktas reinvestīcijas, maksā aizdevuma procentus un pamatsummu saskaņā ar trīspusējā līgumā paredzēto atmaksāšanas grafiku. Izglītības un zinātnes ministrija kontrolē reinvestīciju izpildi un informē par to Finansu ministriju.

7. Finansu ministrija nodrošina attiecīgās aizdevuma daļas un aizdevuma procentu iekasēšanu no pašvaldības Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajā apmērā un termiņā, ja pašvaldība nav veikusi reinvestīcijas.

8. Līdzekļi, kas nepieciešami aizdevuma procentu maksājumiem, jāparedz Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā.

9. Laikposmā, kad Latvijas Republikai jāatmaksā aizdevums, pašvaldībām tiks samazināts no valsts budžeta piešķirto līdzekļu apmērs par pašvaldībām izsniegto aizdevuma summu.

10. Bankas iepirkumu procedūra (Procurement under IBRD Loans and IDA Credits; Selection and Employment of Consultants by World Bank Borrowers) ir spēkā attiecībā uz preču iegādi, darbu veikšanu un pakalpojumu sniegšanu, kurus paredzēts finansēt no aizdevuma.

 

Ministru prezidents A.Šķēle

Izglītības un zinātnes ministre S.Golde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!