• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES fondu finansējumu 2008. gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2007., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160452

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas iespēju kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti

Vēl šajā numurā

17.07.2007., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES fondu finansējumu 2008. gadam

 

13.jūlijā Briselē norisinājās Eiropas Parlamenta, Eiropas Komisijas un Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvju sanāksme, kurā tika apspriests ES budžeta projekts 2008.gadam. Apspriedes laikā tika panākta principiāla vienošanās, kas paredz nepieciešamības gadījumā iespēju palielināt ES fondiem atvēlētos naudas līdzekļus, informē Eiropas Parlamenta Budžeta komitejas deputāts Valdis Dombrovskis. 

ES fondu līdzekļi ir pieejami pietiekamā apjomā, tomēr pastāv pamatotas bažas par to, vai Latvija spēs tos savlaicīgi apgūt. Diemžēl valdība Aigara Kalvīša vadībā iekavēja valsts stratēģiskā plāna un ES fondu darbības programmu saskaņošanu ar Eiropas Komisiju. Tā rezultātā Latvija varētu būt viena no pēdējām ES dalībvalstīm, kas pilnvērtīgi var sākt apgūt ES fondu līdzekļus, komentēja Valdis Dombrovskis, kas piedalījās sarunās Eiropas Parlamenta delegācijas sastāvā.

Otrā nozīmīgākā sarunu gaitā panāktā vienošanās attiecas uz tiem jauno dalībvalstu iedzīvotājiem, kas vēlas stāties darbā Eiropas Savienības iestādēs. Šobrīd daudzi no jauno dalībvalstu pilsoņiem, kas ir izturējuši ES rīkotos ierēdniecības konkursus, nesaņem reālus darba piedāvājumus. Panāktā vienošanās paredz paātrināt jauno ES dalībvalstu ierēdņu ātrāku norīkošanu darbā ES iestrādēs, kas savukārt nodrošinās vienlīdzīgāku valstu pārstāvniecību ES iestādēs.

ES 2008.gada budžeta prognozētais apgūstamais finansējuma apjoms tiek plānots 128,4 miljardu eiro apmērā, no kuriem ES fondiem ir paredzēti 46,9 miljardi eiro.

Eiropas Savienības budžetu kopā pieņem Eiropas Parlaments un Eiropas Ministru padome, kurā pulcējas pārstāvji no ES dalībvalstu Finanšu ministrijām.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!