• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārkāpuma procedūras ierosināšanu pret Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2007., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160573

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

18.07.2007., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārkāpuma procedūras ierosināšanu pret Latviju

 

Eiropas Kopienu komisija (EKK) ir ierosinājusi pārkāpuma procedūru par 1979.gada 2.aprīļa Direktīvas 79/409/EEK par savvaļas putnu aizsardzību (Putnu direktīvas) 4.panta 1. un 2.punktā noteikto prasību neizpildīšanu, kas attiecas uz īpaši aizsargājamu dabas teritoriju noteikšanu Latvijā.

Eiropas Kopienu komisija norāda, ka Latvija bez acīmredzama zinātniska pamatojuma ir noteikusi īpaši aizsargājamas dabas teritorijas, kas ir būtiski mazākas par attiecīgajām 2004.gadā veiktās inventarizācijas ietvaros noteiktajām Eiropas Savienības nozīmes putniem nozīmīgām vietām Latvijā (PNV). EKK vērš uzmanību, ka būtiska atšķirība starp noteikto īpaši aizsargājamo dabas teritoriju un PNV ir konstatēta 28 gadījumos.

Saskaņā ar iepriekš minēto EKK uzskata, ka ir apdraudēta 14 sugu, kas ir minētas Putnu direktīvas I pielikumā (Putnu direktīvas 4.panta 1.punkts), aizsardzība. Līdz ar to ir jāpaplašina jau izveidotās īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, kurās Eiropas Komisija ir norādījusi uz būtiskām atšķirībām.

Plānots, ka Vides ministrija aptuveni mēneša laikā sagatavos nostājas projektu, kuru paredzēts apstiprināt kādā no augusta Ministru kabineta sēdēm.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!