• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunajiem grozījumiem pensiju likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.1999., Nr. 322/324 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunajiem grozījumiem pensiju likumā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

01.10.1999., Nr. 322/324

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunajiem grozījumiem pensiju likumā

Vakar, 30. septembrī, notika valdību veidojošās koalīcijas frakciju

deputātu preses konference par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām"

Preses konferencē partiju "Latvijas ceļš" pārstāvēja Romualds Ražuks, Tautas partiju — Māris Vītols un partiju "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" — Andrejs Požarnovs, kurš arī atklāja preses konferenci:

— Vakar savu darbu beidza darba grupa, kas strādāja pie grozījumiem pensiju likumā. Darba grupā piedalījās triju frakciju — "Latvijas ceļa", Tautas partijas un "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" — pilnvarotie pārstāvji. Jaunie grozījumi tapa, uzklausot sabiedrības viedokli, Pasaules bankas ekspertus, kā arī Finansu ministrijas un Labklājības ministrijas atzinumus par to, kādi varētu būt precizētie grozījumi pensiju likumā. Mēs mīkstinājām tās normas, kas nedod būtisku ekonomisku efektu, bet ārkārtīgi iespaido cilvēku dzīvi. Šis jautājums ir iekļauts šodienas Saeimas darba kārtībā, un plenārsēdes beigās deputāti balsos par šo grozījumu tālāku nodošanu komisijām.

A.Požarnovs pastāstīja, ka kopā ar juristiem jau ir precizēta grozījumu galīgā redakcija. Deputāts arī sīkāk komentēja grozījumu būtību: — Šobrīd spēkā esošajā likumā ir noteikts, ka sociālā nodrošinājuma pabalsts tiem cilvēkiem, kam iestājusies vecuma pensija, nedrīkst būt mazāks par 80% no sociālā nodrošinājuma pabalsta tām personām, kurām nav iestājies pensijas vecums. Tā kā valdošās frakcijas nolēma atteikties no normas par priekšlaicīgu pensionēšanos, tad lieka ir piebilde par šiem 80%. Līdz ar to mēs piedāvājam šādu redakciju — obligāti sociāli apdrošinātām personām vecuma pensija nedrīkst būt mazāka par sociālā nodrošinājuma pabalstu. Vēl grozījumos mēs paredzam normu par pakāpenisku pensijas vecuma paaugstināšanu — katru gadu pa pusgadam. Turklāt, ja Saeima to pieņems, tas būs attiecināms kā uz vīriešiem, tā uz sievietēm. Pēdējais mūsu priekšlikums paredz, ka visi strādājošie pensionāri varētu saņemt pensiju, kas nepārsniedz 60 latus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!