• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre - atklātā vēstulē skolotājiem Skolotāju dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.1999., Nr. 322/324 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes, Liepājas rajona padomes, Saldus rajona padomes nodomu protokols

Vēl šajā numurā

01.10.1999., Nr. 322/324

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre:

— atklātā vēstulē skolotājiem Skolotāju dienā

Godājamie skolotāji un kolēģi!

Lai gan Skolotāju diena oktobra pirmajā svētdienā kā oficiāli svētki vairs nepastāv, skolotājiem šī diena ir īpaša un joprojām tiek atzīmēta. Tādēļ vēl jo vairāk jāatzīst, ka Skolotāju diena ir patiesi svētki, jo ne jau formāla datuma atzīšana par valsts svētkiem un iekrāsošana kalendārā sarkanā krāsā liek kādam šajā dienā justies svinīgi un pacilāti.

Visā pasaulē skolotāji ir pelnījuši īpašu cieņu un pateicību, tomēr, manuprāt, Latvijas skolotāji ir paraugs visiem citiem. Es apbrīnoju to uzņēmību un entuziasmu, ar kādu mūsu valsts skolotāji veic savu darbu, neraugoties uz niecīgo un, pat jāatzīst, smieklīgi mazo samaksu. Es to uzskatu par uzticības kredītu valstij. Tādēļ, lai sniegto uzticību attaisnotu un skolotājs sabiedrībā ieņemtu savai profesijai atbilstošu statusu, darba samaksas jautājums ir jāatrisina nekavējoties, nedrīkst pieļaut, ka turpinās pedagoga profesijas prestiža krišanās un izglītības sistēmā tiek aizkavēta paaudžu maiņa.

"Lielas personības un stipri raksturi dara arī tautu lielu un stipru" — šie Paula Dāles vārdi precīzi raksturo gan skolotājus, gan viņu veikto jaunās paaudzes izglītošanā. Skolotājs ir tas, kurš ietekmē bērna personības veidošanos, veido viņu par brīvu, radošu, uzņēmīgu un labsirdīgu cilvēku. Skolotājs ir kā otrs tēvs un māte, un ir labi zināms, ka daudzos gadījumos pat pirmais. Skolotāja sūtība ir sniegt ne tikai zināšanas un grāmatu gudrības, bet arī dzīves gudrību, lai, pabeidzot skolu, cilvēks prastu atrast savu vietu pasaulē un aizstāvēt savu patstāvīgo domu.

Skolotāju dienā tiek patiesi izjusta skolotāja misija un lepnums par šo profesiju. Skolēni, jūs mīlot, šajā dienā nereti stājas klases priekšā un iejūtas jūsu lomā, un laba vēlējumus jūs saņemat ne tikai no saviem audzēkņiem, bet arī no tiem, kas skolu beiguši jau pirms daudziem gadiem. Ar prieku sveicu jūs, skolotāji, šajos svētkos!

Ministre Silva Golde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!