• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas transporta ministra un delegācijas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.07.2007., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160780

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēdi

Vēl šajā numurā

24.07.2007., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas transporta ministra un delegācijas vizīti Latvijā

 

11.JPG (12853 bytes)
Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis piektdien, 20.jūlijā, Valdības namā tiekoties ar Krievijas transporta ministru Igoru Levitinu
Foto: Ansis Starks, A.F.I.

12.JPG (19812 bytes)
Latvijas satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, iepazīstinot Krievijas transporta ministru Igoru Levitinu ar a/s “Rīgas vagonu rūpnīca” produkciju
Foto: Ansis Starks, A.F.I.

20.jūlijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju un Krievijas Federācijas transporta ministru Igoru Levitinu, kurš ieradies vizītē Latvijā uz pirmo Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas sēdi.

Ministru prezidents pauda gandarījumu par šodien notikušās Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas konstruktīvo un lietišķo darbu.

Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētājs un Krievijas transporta ministrs atzina, ka starpvaldību komisijas sēde ir liels notikums mūsu valstu dzīvē pēdējo 15 gadu laikā, kuru sekmēja nesenās Latvijas un Krievijas premjerministru tikšanās, Aigara Kalvīša oficiālā vizīte Maskavā un abu valstu vēstnieku aktīvais darbs.

Igors Levitins nodeva Aigaram Kalvītim Krievijas Federācijas premjerministra Mihaila Fradkova sveicienu un informēja par Krievijas apņemšanos šā gada rudenī ratificēt Latvijas un Krievijas robežlīgumu.

Puses pārrunāja galvenos risināmos politiski ekonomiskos jautājumus: starpvalstu līgumu sagatavošanu par neaplikšanu ar dubultajiem nodokļiem un investīciju aizsardzību, ciešāku sadarbību transporta un loģistikas jomā, kokapstrādē, robežšķērsošanas jautājumus, kā arī Latvijas un Krievijas lietišķās padomes darbību.

Aigars Kalvītis akcentēja Latvijas vēlmi paplašināt Krievijas kravu pārvadājumus caur Latvijas ostām un pa dzelzceļu un uzsvēra labo infrastruktūru, pakalpojumu kvalitāti, kā arī esošos transporta ceļu savienojumus starp abām valstīm, kuru plašāka izmantošana nāktu par labu abu valstu tautām un uzņēmējiem.

Ministru prezidents atzina, ka transporta jomā viens no Latvijai aktuālākajiem jautājumiem ir smago automašīnu rindas uz abu valstu robežas, un uzsvēra, ka situācijas uzlabošana ir ne tikai Latvijas un Krievijas, bet arī ES jautājums.

Igors Levitins informēja par notikušajām sarunām ar Eiropas Komisiju par šo jautājumu un Krievijas ieinteresētību būvēt robežu šķērsošanas punktos modernas veterinārās kontroles stacijas un ieviest kravu elektronisko deklarēšanu, kas varētu būtiski saīsināt kravu pārbaudes laiku.

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Krievijas lietišķās padomes darbība un loma starpvaldību komisijas darba uzlabošanā. Aigars Kalvītis atzina, ka Latvijas valdība cenšas ieklausīties uzņēmēju viedoklī un ņemt vērā viņu priekšlikumus, lai veidotu uzņēmējiem draudzīgu vidi un likumdošanu. Valdības vadītājs apsveica lietišķās padomes izveidi, solīja to atbalstīt un sekmēt sadarbību starp abu valstu uzņēmējiem.

20.jūlijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Latvijas un Krievijas lietišķās padomes līdzpriekšsēdētājiem: Pjotru Avenu, Krievijas puses pārstāvi un Vasiliju Meļņiku, līdzpriekšsēdētāju no Latvijas puses, kuri patlaban aktīvi līdzdarbojas Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas sēdē.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijas un Krievijas ekonomiskajai sadarbībai ir liels potenciāls un Latvijas – Krievijas lietišķā padome var būt instruments, lai uzrunātu abu valstu valdības un pievērstu uzmanību risināmajiem jautājumiem.

Valdības vadītājs atzinīgi novērtēja iespēju nākamo Latvijas un Krievijas lietišķās padomes sanāksmi sarīkot Rīgā šā gada septembrī.

Aigars Kalvītis novēlēja abiem līdzpriekšsēdētājiem aktīvi sadarboties, ievērot savstarpējās intereses un sekmīgi turpināt iesākto projektu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!