• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.07.2007., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160781

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izmantojot likumu izsludināšanas tiesības

Vēl šajā numurā

24.07.2007., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēdi

01.JPG (16737 bytes)
Piektdien, 20.jūlijā, Rīgā notika pirmā Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēde, kurā tika pārrunāta darba kārtībā esošo līgumu sagatavošanas gaita, dzelzceļa transporta attīstības perspektīvas, pierobežas infrastruktūras modernizācija un citi aktuāli jautājumi. Attēlā: Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāji – Krievijas Federācijas transporta ministrs Igors Levitins un Latvijas Republikas finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, apmainoties ar sēdes protokoliem
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

20.jūlijā tika aizvadīta pirmā Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas sēde. Tās laikā tika panāktas vairākas būtiskas vienošanās par atsevišķu praktisku divpusējo attiecību jautājumu risināšanu, tajā skaitā par jaunas darba grupas izveidošanu Starpvaldību komisijas ietvaros par sadarbību transporta jomā. Sanāksmes ietvaros tika pārrunāta darba kārtībā esošo līgumu sagatavošanas gaita, tajā skaitā jau parakstīšanai sagatavotā Līguma par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem un nodokļu nemaksāšanas noslēgšanas iespējām.

Tāpat sanāksmes laikā puses vienojās līdz šī gada beigām uzsākt ekspertu darbu pie starptautiskās multimodālās transporta ass Ventspils – Rīga – Maskava projekta, kā arī apmainījās viedokļiem par dzelzceļa transporta attīstības perspektīvām un vienojās sadarboties kravu piesaistei dzelzceļa transportam, kā arī uzsākt darbu pie atbilstošu vienošanos projektu izstrādāšanas.

Puses atzīmēja pierobežas infrastruktūras modernizācijas un uzlabošanas aktualitāti, īpaši Latvijas – Krievijas robežas šķērsošanas punktu darbības pilnveidošanu, lai risinātu robežšķērsošanas kapacitātes celšanas jautājumus un veicinātu automašīnu rindu uz robežas samazināšanos. Tika panākta vienošanās līdz 2007.gada oktobrim organizēt ekspertu konsultācijas par jauna muitas robežas punkta Opoļi – Mogiļi atvēršanu, kā arī par sadarbību robežšķērsošanas jautājumu risināšanā pārrobežas programmas Latvija – Igaunija – Krievija ietvaros.

Sanāksmes laikā puses apstiprināja, ka abu valstu kompetento institūciju eksperti pastāvīgi sadarbosies pārvietoto kultūrvēsturisko vērtību jautājumu risināšanā.

Sēdes laikā puses pozitīvi novērtēja izveidoto Latvijas – Krievijas Lietišķo padomi un atzina, ka tās darbība sekmēs Starpvaldību komisijas darbu un ekonomisko attiecību padziļināšanos kopumā.

Vienlaikus Latvijas – Krievijas attiecībās notikusī komisijas sēde skatāma kā savā ziņā vēsturisks notikums, jo iepriekš Starpvaldību komisijas ietvaros ir notikušas tikai atsevišķas abu pušu līdzpriekšsēdētāju tikšanās, tikušies eksperti darba grupu ietvaros, savukārt Komisijas sēde pilnā sastāvā notika pirmo reizi.

Komisijas tālākās darbības kontekstā puses vienojās, ka komisijas darba grupas nākamās sanāksmes tiks organizētas ne vēlāk kā 2008.gada pirmajā kvartālā un nākamā Starpvaldību komisijas sēde notiks 2008.gadā Krievijā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!