• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starpvaldību konferenci par Eiropas Savienības reformu līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2007., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160842

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

25.07.2007., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starpvaldību konferenci par Eiropas Savienības reformu līgumu

 

23.jūlijā Briselē Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke piedalījās Starpvaldību konferences par Eiropas Savienības (ES) reformu līgumu atklāšanas cermonijā.

Konferences atklāšanā ES prezidējošā valsts Portugāle oficiāli izplatīja reformu līguma projektu, pie kura Starpvaldību konferences ietvaros strādās ES valstu un institūciju eksperti.

Starpvaldību konferences mērķis ir sagatavot jaunu ES reformu līgumu, vadoties pēc ES valstu un valdību vadītāju 21. un 22.jūnijā Eiropadomē apstiprinātā sarunu mandāta. Tas paredz atteikšanos no Līguma par Konstitūciju Eiropai, kuru referendumos noraidīja Francijas un Nīderlandes pilsoņi, un jauna reformu līguma sagatavošanu. Izmantojot klasisko līgumu grozīšanas metodi, ir paredzēts grozīt Līgumu par Eiropas Savienību un Eiropas Kopienas dibināšanas līgumu, to pārdēvējot par Līgumu par Eiropas Savienības darbību.

Latvija ir gandarīta, ka Eiropadomē pieņemtajā sarunu mandātā ir saglabāta Līguma par Konstitūciju Eiropai būtība. Latvija sagaida, ka Eiropadomē pieņemtais mandāts ES līgumu reformas procesam nodrošinās īsu un konstruktīvu starpvaldību konferenci, lai dalībvalstis par jaunu reformu līgumu vienotos Eiropadomē Portugāles ES prezidentūras laikā.

Starpvaldību konferences atklāšanas ceremonija notika ES ārlietu ministru sanāksmes ietvaros.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!