• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar aizsardzības ministru un Nacionālo bruņoto spēku komandieri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2007., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160847

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.07.2007., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar aizsardzības ministru un Nacionālo bruņoto spēku komandieri

 

02.JPG (17676 bytes)
Vakar, 24.jūlijā, lai apspriestu aktuālus jautājumus aizsardzības jomā, Latvijas karavīru dalību starptautiskajās misijās, Valsts prezidents Valdis Zatlers (centrā) Rīgas pilī tikās ar aizsardzības ministru Ati Slakteri (attēlā pa labi) un Nacionālo bruņoto spēku komandieri brigādes ģenerāli Juri Maklakovu
Foto: Juris Krūmiņš, Valsts prezidenta preses dienests

Valsts prezidents Valdis Zatlers 24.jūlijā vairāk nekā stundu garā konstruktīvā sarunā ar aizsardzības ministru Ati Slakteri un Bruņoto spēku virspavēlnieku Juri Maklakovu pārrunāja šābrīža aktualitātes, karavīru dienesta problēmas un ikdienu. 

“Satversme nosaka, ka esmu Bruņoto spēku vadonis, tāpēc man jābūt informētam par mūsu armijas ikdienu un tai svarīgiem jautājumiem,” pēc tikšanās teica V.Zatlers. Tāpēc jau tuvākajā laikā Valsts prezidents plāno iepazīties ar armijas ikdienu, apmeklējot mūsu karavīrus dienesta vietās. Savukārt, spriežot par armijas stratēģiskajiem mērķiem, augstās amatpersonas vienojās, ka jau augusta sākumā sasauks Militāro padomi. “Viena stunda mums bija par maz, lai apspriestu visu to jautājumu loku, kas interesē Valsts prezidentu, tāpēc augustā būs plašāka tikšanās ar bruņoto spēku vadību un karavīriem, jo ļoti būtiski ir redzēt armiju darbībā, treniņos, ne tikai runāt ar armijas vadību pie sarunu galda,” uzsvēra Valsts prezidents.

Tāpat šodien tika pārrunāta Latvijas karavīru dalība starptautiskajās misijās, un, kā atgādināja V.Zatlers, pagājušajā nedēļā Briselē, tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru, tā tika novērtēta atzinīgi, īpaši atzīmējot Latvijas lēmumu palielināt militāro klātbūtni Afganistānā. “Uzklausot aizsardzības ministru un armijas vadību, šodien pārliecinājos, ka Latvijas armija savā attīstībā ir spērusi ļoti lielu soli uz priekšu, un mums kā pilsoņiem ir svarīgi apzināties, ka mūsu aizsardzība ir drošās rokās,” tikšanās noslēgumā piebilda V.Zatlers.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!