• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar jauniešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2007., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.07.2007., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar jauniešiem

Pieci jaunieši no ASV, pieci no Jēkabpils un pieci no Ilzeskalna pamatskolām 26.jūlijā spieda roku Valsts prezidentam Valdim Zatleram.

Pašiem atklāt savu vecāku dzimteni – izzināt tautas tradīcijas, redzēt valsti un iepazīt ļaudis, to šodien jauniešiem vēlēja Valsts prezidents Valdis Zatlers. Kad Valsts prezidents ASV jauniešiem vaicāja par iespaidiem Latvijā, viņi sākumā nedaudz samulsuši stāstīja par savu ceļojumu uz Latviju – par jaunajiem draugiem, kas iegūti, zemi un dabu, kas iepazīta un nu viņu acīs izskatās pavisam citādi. “Patiesībā vārds Latvija mums tagad nozīmē daudz vairāk,” atzina skolēni no ASV.

Savukārt jaunieši no Jēkabpils vēlēja V.Zatleram prezidenta amatā piepildīt izvirzītos mērķus un būt “visas Latvijas prezidentam”. Tādēļ arī bērni Valsts prezidentu ielūdza viesos uz savām skolām Latgalē.

Jaunieši prezidentam nodziedāja latviešu tautas dziesmu “Bēdu, manu lielu bēdu”, kuru ASV draugiem iemācījuši mazie latgalieši.

Tikšanās noslēgumā V.Zatlers bērniem vaicāja, kurš no viņiem vēlētos kļūt par Latvijas prezidentu? Rokas pacēla divas drosmīgākās meitenes, un, pašām par lielu pārsteigumu, abas padsmitgadnieces patiesi uz brīdi varēja pamēģināt, kā tas ir – sēdēt valsts pirmās amatpersonas krēslā. “Drošajiem, kā redzat, patiešām pieder pasaule,” atvadoties no bērniem teica Valsts prezidents V.Zatlers.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!