• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka ASV akreditāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2007., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160998

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas vēstnieka atvadu vizītēm

Vēl šajā numurā

27.07.2007., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka ASV akreditāciju

 

25.jūlijā Vašingtonā, Baltajā namā, notika Latvijas vēstnieka Amerikas Savienotajās Valstīs akreditācijas ceremonija, kuras laikā Andrejs Pildegovičs pasniedza akreditācijas rakstus Amerikas Savienoto Valstu prezidentam Džordžam Bušam. Līdz ar to Andrejs Pildegovičs ir sācis Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka ASV pienākumu pildīšanu.

Tikšanās laikā Džordžs Bušs atzinīgi novērtēja Latvijas un ASV partnerattiecību intensitāti un noturību. Īpaši tika izcelts bijušās Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ieguldījums starptautiskajā drošības politikā. Sarunā tika pārrunāti arī Baltijas valstu reģiona attīstības jautājumi un attiecības ar Krieviju.

ASV prezidents Džordžs Bušs lūdza nodot sveicienu jaunajam Latvijas Valsts prezidentam Valdim Zatleram.

Andrejs Pildegovičs uzsvēra abu valstu ciešo sadarbību drošības un ekonomikas jautājumos, cīņā pret terorismu, kā arī demokrātijas attīstībā. Tomēr, neskatoties uz ciešajām ES un ASV attiecībām, vēstnieks akcentēja Latvijas vēlmi paplašināt abu valstu attiecības, arī pēc iespējas ātrāk īstenojot bezvīzu režīmu starp Latviju un ASV.

Latvijas un ASV attiecībās šis ir īpaši svarīgs gads, jo šogad tiek atzīmēta 85.gadadiena kopš Latvijas un ASV diplomātisko attiecību nodibināšanas.

Pirms ierašanās Vašingtonā Andrejs Pildegovičs pildīja Valsts prezidentes kancelejas vadītāja pienākumus. Iepriekšējais Latvijas vēstnieks ASV Māris Riekstiņš vada ministru prezidenta biroju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!