• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2007., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nevienlīdzīgas darba samaksas novēršanu sievietēm un vīriešiem

Vēl šajā numurā

27.07.2007., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas vēstnieka atvadu vizītēm

 

Pie Ministru prezidenta

25.jūlijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ianu Bondu, kurš ieradās atvadu vizītē.

Ministru prezidents pateicās vēstniekam par pašaizliedzīgo darbu un personisko ieguldījumu Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējo attiecību veicināšanā.

Valdības vadītājs atzina, ka pēdējos gados ir aktivizējies abu valstu politiskais dialogs un intensīvā vizīšu apmaiņa ir devusi būtisku ieguldījumu mūsu valstu attiecību attīstībā. Ministru prezidents akcentēja Latvijas interesi turpināt ciešo sadarbību gan valsts amatpersonu, gan ekspertu līmenī.

Ministru prezidents pauda gandarījumu par arvien pieaugošo ekonomisko sadarbību ar Apvienoto Karalisti, kas ir viena no nozīmīgākajām Latvijas ārējās tirdzniecības partnerēm. Valdības vadītājs apliecināja Latvijas ieinteresētību veidot daudzpusīgu ekonomisko sadarbību ar Apvienoto Karalisti, īpaši nozarēs ar augstu pievienoto vērtību – informācijas tehnoloģijās, mašīnbūvē un finanšu jomā. Tikšanās laikā A.Kalvītis un I.Bonds pārrunāja abu valstu sadarbību izglītībā un zinātnē, ES aktualitātes un starptautiskos jautājumus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Pie izglītības un zinātnes ministres

26.jūlijā atvadu vizītē pie izglītības un zinātnes ministres Baibas Rivžas viesojās Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Ians Bonds.

Tikšanās laikā vēstnieks pateicās Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) un ministrei personīgi par sadarbību. Arī ministre pauda gandarījumu par līdzšinējo sadarbību un atzina, ka tā stiprinājusi abu valstu attiecības. Puses pauda pārliecību, ka šajā laikā uzsāktie darbi tiks turpināti.

I.Bonds atzina, ka viņam bija gandarījums strādāt Latvijā, un šajā laikā viņš pārliecinājies par mūsu izglītības kvalitāti, skolēnu augstajām zināšanām, kas ir garants veiksmīgai valsts attīstībai nākotnē.

Abas puses bija gandarītas par kopīgi paveikto. Piemēram, uzņemot Latvijā Lielbritānijas karalieni Elizabeti II, īpaši – organizējot pasākumu “Arēnā Rīga”, sadarbojoties angļu valodas apguves jomā, īstenojot Britu padomes projektu “Dreams + Teams”, popularizējot ratiņbasketbola kustību Latvijā un daudz citas aktivitātes. I.Bonds piebilda, ka Latvijā ir daudz talantīgu un izcilu sportistu.

Īpaša uzmanība sarunas gaitā tika veltīta iekļaujošās izglītības jautājumiem, un abas puses apliecināja tās nozīmi mūsdienu pasaulē. Ministre informēja, ka šajā gadā IZM paspārnē izveidots Speciālās izglītības centrs, kura galvenais darbs saistīts ar iekļaujošo izglītību. B.Rivža informēja, ka no šī gada 1.septembra skolotājiem, kuriem klasē ir bērni ar īpašām vajadzībām, paredzēts papildu atalgojums – līdz 47 latiem par vienu likmi. Ministre akcentēja, ka 2007.–2013.gada Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu plānošanas periodā paredzēti līdzekļi iekļaujošajai izglītībai un atbilstošas izglītības nodrošināšanai jauniešiem ar mācīšanās problēmām – 19,1 miljons eiro (ES un nacionālais līdzfinansējums).

Noslēgumā ministre novēlēja I.Bondam panākumus turpmākajā karjerā un atkārtoti pateicās par veiksmīgo sadarbību.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!