• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tieslietu ministra piedalīšanos Latvijas Cietumu slimnīcas Olaines cietumā atklāšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.2007., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zemkopības ministrijas darbības stratēģiju

Vēl šajā numurā

31.07.2007., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tieslietu ministra piedalīšanos Latvijas Cietumu slimnīcas Olaines cietumā atklāšanā

  
 

GAIDIS.JPG (29261 bytes)

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš un Veselības ministrijas valsts sekretārs Armands Ploriņš, 30.jūlijā atklājot Latvijas Cietumu slimnīcu Olaines cietumā

Foto: Ansis Starks, A.F.I.

 

30.jūlijā tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš piedalījās Latvijas Cietumu slimnīcas Olaines cietumā svinīgās atklāšanas pasākumā.

Uzrunājot klātesošos, ministrs uzsvēra, ka slimnīcas atklāšana ir uzskatāma par lielu soli uz priekšu Latvijas ieslodzījuma vietu jomas attīstībā. Šajā slimnīcā personas no visām Latvijas ieslodzījuma vietām varēs saņemt labākajiem standartiem atbilstošu medicīnisko aprūpi. “Šāda moderna un mūsdienīga slimnīca Latvijai palīdzēs izvairīties no daudziem starptautiskajiem tiesvedības procesiem par cilvēktiesību pārkāpumiem, kuros Latvijas valsts tiek vainota nepietiekamā ieslodzīto personu medicīniskās aprūpes nodrošināšanā, jo apstākļi Centrālcietuma slimnīcā patiešām bija neatbilstoši,” norādīja ministrs.

Lai bijušie ieslodzītie spētu veiksmīgi iekļauties sabiedrībā, ir svarīgi, lai tie brīvībā atgrieztos veseli un cietumos netiktu sabojāta cilvēku veselība,” pauda G.Bērziņš.

Šis ir pirmais vērienīgais jaunuzceltais objekts ieslodzījuma vietu sistēmā kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas, taču es ceru, ka ne pēdējais, un šīs valdības pilnvaru laikā uzsāksim būvēt jaunu cietumu, kādus no pašreizējiem slēdzot,” uzsvēra tieslietu ministrs.

Latvijas cietumu slimnīcā Olaines cietumā tiks nodrošināti visi veselības aprūpes pamatpakalpojumi, un tikai specifiskajos un sarežģītajos gadījumos būs nepieciešams sadarboties ar citām slimnīcām. Slimnīca vienlaikus varēs apkalpot līdz pat 450 pacientiem, un tā aprīkota ar šobrīd Baltijas valstīs modernāko bioķīmisko laboratoriju,” klātesošos informēja Olaines cietuma priekšnieks Jānis Rubīns.

1995.gadā tika uzsākta Valsts investīciju programmas “Valsts cietumu rekonstrukcija” īstenošana, kuras ietvaros 1999.gada jūlijā Olaines cietuma teritorijā tika uzsākta tuberkulozes slimnīcas ieslodzītajiem būvniecība. Tolaik Latvijas cietumos tika reģistrēti daudzi saslimšanas ar tuberkulozi gadījumi un, ņemot vērā, ka tuberkulozes slimniekus nepieciešams izolēt, radās problēmas ar pienācīgu apstākļu nodrošināšanu to ārstēšanai. Slimnīcas izveides izmaksas tika lēstas Ls 3 740 000 apmērā.

Kopš 1999.gada situācija ar tuberkulozes saslimstību Latvijas cietumos ir krietni uzlabojusies. Notiesāto, kas slimo ar tuberkulozi, skaits cietumos samazinājās no 745 (1999.gadā) līdz 249 (2005.gadā). Ņemot vērā, ka šajā laikā katastrofāli pasliktinājās situācija Latvijas Cietumu slimnīcā, kura izvietota Centrālcietumā, tika pieņemts lēmums Olaines cietuma teritorijā izvietot nevis tuberkulozes slimnīcu, bet Latvijas Cietumu slimnīcu.

Ņemot vērā šajā laikā veiktās izmaiņas normatīvajos aktos, kas nosaka prasības ārstniecības iestādēm, būvniecības izmaksu sadārdzināšanos un inflāciju, projekta kopējās izmaksas sasniedz Ls 6 230 000.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!