• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nosūtot apsveikuma vēstuli Nacionālo partizānu apvienības vadītājam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.2007., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161114

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Austrijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

31.07.2007., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nosūtot apsveikuma vēstuli Nacionālo partizānu apvienības vadītājam

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers saņēma ielūgumu piedalīties Nacionālo partizānu saietā šā gada 28. jūlijā.

Tā kā šajā dienā Valdim Zatleram bija paredzētas vizītes dažādos Latvijas pagastos, viņš personīgi piedalīties pasākumā nevarēja. Tomēr, cienot un augstu godājot Nacionālo partizānu apvienību, V.Zatlers nosūtījis personīgu apsveikumu apvienības vadītājam Ojāram Stefana kungam.

“Pateicos par ielūgumu piedalīties Nacionālo partizānu 17.saietā. Pieņemiet manas patiesās cieņas apliecinājumu Jūsu un Jūsu cīņu biedru varonīgajiem mūžiem, kas ziedoti Latvijas brīvībai.

Šodien pie Brīvības pieminekļa ziedus nolika cilvēki, kuriem ir būtiska latviešu tautas nacionālā pašapziņa un patiess mūsu tautas vēstures atspoguļojums nākamajām paaudzēm.

Mēs atzīmējam Latvijas Nacionālo partizānu apvienības gadadienu, godinot ikviena cīnītāja piemiņu, kurš toreiz vēl pēdējā brīdī mēģināja pagriezt Otrā pasaules kara notikumus par labu Tēvzemei, cenšoties atgūt zaudēto neatkarību.

Nacionālā pretošanās kustība notika ne tikai Latvijā, tā bija arī Lietuvā, Igaunijā – zemēs, kuras bija okupējusi PSRS. Sadarbība starp Jūsu organizācijām turpinās arī mūsdienās, un esmu pagodināts uzrunāt arī Jūsu viesus no kaimiņvalstīm.

LNPA organizācija atjaunojās pirms piecpadsmit gadiem un vēl joprojām sekmīgi īsteno izvirzīto mērķi – meklēt un saglabāt liecības, lai uzturētu cīnītāju un cīņu vietu piemiņu. Tas nepieciešams ne tikai tautas vēstures saglabāšanai, bet arī nacionālās apziņas veidošanai.

Sveicu Jūs, salidojuma dalībniekus un viesus, novēlu saglabāt tikpat lielu dzīves sparu, izturību un atbalstu no Jūsu tuviniekiem!

Dziļā cieņā noliecu galvu Jūsu pārliecības un uzticības priekšā. Jūs esat parādījuši man lielu godu, un es ceru, ka Jūs sapratīsit un piedosit man, ka nepagodinu ar savu klātbūtni.

Šobrīd es speru pirmos soļus Valsts prezidenta amatā un vēlos, lai šie soļi būtu droši un pārliecinoši, lai man kā Valsts prezidentam ticētu ikviens Latvijas cilvēks.

Domās būšu ar Jums. Vēlu Jums, Ojār Stefana kungs, un visiem nacionālajiem partizāniem, ģimenēm un domubiedriem stipru veselību un patiesu cilvēcisku laimi, mūsu mīļajā Tēvzemē Latvijā dzīvojot!” – teikts V.Zatlera apsveikumā organizācijas vadītājam un viņa domubiedriem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!