• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Naturalizācijas pārvaldes un Valsts valodas centra apvienošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.2007., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 31.jūlija sēdē

Vēl šajā numurā

02.08.2007., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Naturalizācijas pārvaldes un Valsts valodas centra apvienošanu

 

Lai nostiprinātu valsts valodas statusu un veicinātu tās lietošanu, tiks apvienota Naturalizācijas pārvalde (turpmāk – NP) un Valsts valodas centrs (turpmāk – VVC), veidojot spēcīgu iestādi, kurai ir pietiekami resursi un plašs reģionālais tīkls, lai šos uzdevumus spētu efektīvi īstenot – par to, klātesot Naturalizācijas pārvaldes priekšniecei Eiženijai Aldermanei un Valsts valodas centra direktoram Agrim Timuškam, žurnālistus 1.augustā informēja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

“Valsts valodas statusa nostiprināšana ir viena no manām prioritātēm un pašreizējā situācija mani neapmierina. VVC saņem aizvien vairāk iedzīvotāju sūdzību par valsts valodas nelietošanu, un apritē atrodas milzīgs skaits viltotu valodas apliecību. Resursu trūkuma dēļ VVC šīs problēmas atrisināt nespēj,” norādīja G.Bērziņš.

“Pēdējo gadu statistika liecina, ka naturalizācijas tempi ir samazinājušies. Tas noticis vairāku iemeslu dēļ. Tie cilvēki, kas vēlējās iegūt Latvijas pilsonību, to ir izdarījuši, turklāt nepilsoņi ir ieguvuši tiesības brīvi ceļot Eiropas Savienības teritorijā, kas līdz šim bija pilsoņu privilēģija un motivācija nepilsoņiem iegūt pilsonību. Naturalizācijas aktualitāte ir mazinājusies, taču nepieciešamība rūpēties par valsts valodu kļūst aizvien svarīgāka,” uzsvēra tieslietu ministrs. “Tādēļ esmu pieņēmis lēmumu apvienot NP un VVC, veidojot iestādi, kuras galvenais uzdevums būs valsts valodas statusa nostiprināšana un tās lietošanas veicināšana. Naturalizācija turpināsies tiesību aktos noteiktajā kārtībā un tās nodrošināšana būs viena no šīs iestādes funkcijām. Atbalstu savam lēmumam esmu saņēmis gan no NP, gan VVC vadības,” informēja ministrs.

Lai īstenotu iestāžu apvienošanu, izveidota darba grupa, kuras uzdevums būs līdz septembrim sagatavot iestāžu apvienošanas koncepciju.

Apvienotā iestāde darbu varētu sākt 2009.gada janvārī, un, lai šo apvienošanu veiktu, nepieciešami apjomīgi dažādu tiesību aktu grozījumi.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!