• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ārzemju latviešu jauniešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.2007., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par internetu visās Latvijas skolās

Vēl šajā numurā

02.08.2007., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ārzemju latviešu jauniešiem

 

1.augustā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar latviešu izcelsmes jauniešiem – Daini Simsonu (Kanāda), Darju Berdņikovu (Krievija), Lauru Oslvaldi (ASV), Rūtu Rietumu (Zviedrija), Janu Božko (Krievija), Aleksandru Perevalovu (Krievija) un Lūkasu Milevski (ASV), kuri piedalās Ministru prezidenta iniciētajā projektā “Vēlies izaicinājumu ” un vasarā apgūst praktiskā darba iemaņas Latvijas valsts pārvaldes iestādēs un privātos uzņēmumos.

Aigars Kalvītis ir gandarīts, ka jauniešiem ir iespēja vismaz vasarā atriezties tēvu zemē un pastrādāt dažādās Latvijas iestādēs, apgūt praktiskā darba iemaņas savā izvēlētajā profesijā, uzlabot latviešu valodas zināšanas un iepazīt Latviju.

“Jūsu zināšanas, pieredze un prasmes ir vajadzīgas Latvijai. Mums ir maz iedzīvotāju, tādēļ mēs priecājamies par katru, kurš izvēlas atgriezties un strādāt Latvijā, un jauniešiem šeit ir lielākas karjeras iespējas un straujāka izaugsme nekā lielajās valstīs,” uzsvēra Ministru prezidents.

Jaunieši pastāstīja par sevi un darbu prakses iestādēs: Valsts tiesu ekspertīžu birojā, Rīgas Tehniskajā universitātē, firmā “Hill & Knowlton Latvia”, Nodarbinātības valsts aģentūrā, SIA “Averoja”, SIA “Agroprojekts.

Viņi ļoti atzinīgi novērtēja iegūtās prasmes, draudzīgo attieksmi un izpalīdzību, uzlabotās latviešu valodas zināšanas, kā arī iespējas apceļot un labāk iepazīt Latviju.

Jaunieši pauda gandarījumu par projekta “Vēlies izaicinājumu” izveidi un iespēju strādāt Latvijas iestādēs un uzņēmumos, kas daudziem no viņiem bija pirmā prakse, un atzinīgi novērtēja darba iespējas Latvijā.

Ministru prezidents aicināja jauniešus pastāstīt par iegūto pieredzi un iespaidiem draugiem, lai arī citi latviešu izcelsmes jaunieši aktīvāk piedalītos šajā projektā. Aigars Kalvītis apliecināja valdības atbalstu projektam un solīja nodrošināt prakses vietas valsts pārvaldes iestādēs.

Pēc Ministru prezidenta iniciatīvas Nodarbinātības valsts aģentūra sadarbībā ar Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu, kā arī Izglītības un zinātnes ministriju šogad no 15.jūlija līdz 15.augustam pirmo reizi īsteno projektu “Vēlies izaicinājumu”, kas nodrošina prakses vietas latviešu izcelsmes jauniešiem. Projektu paredzēts turpināt arī nākamgad un palielināt tā dalībnieku skaitu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!