• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - Rīgas un visas Latvijas arhibīskapam Aleksandram 60. gadskārtā; - darba vizītē Liepājā un Ventspilī; - tiekoties ar reģionu žurnālistiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.1999., Nr. 325/327 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

05.10.1999., Nr. 325/327

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— Rīgas un visas Latvijas arhibīskapam Aleksandram 60. gadskārtā

ARHIBISKAPS-LV.JPG (39693 BYTES)  

Sirsnīgi sveicieni Jūsu nozīmīgajā gadskārtā!

Ir gandarījums par to, ka mūsu zemē ir cilvēks, kurš savu garīgo spēku ziedo tam, lai sabiedrībā viestu mieru, saskaņu, kas šodien ir īpaši vajadzīgas vērtības. Kalpot Dievam un ļaudīm — savu dzīvi Jūs veltāt svētai misijai, sējot ticību un mīlestību arī visās Latvijas pareizticīgo draudzēs.

Novēlu, lai ap Jums arvien staro miers un labsirdība! Lai rudens pārdomu laiks vairo laimi un spēku!

1999. gada 3. oktobrī Vaira Vīķe–Freiberga

— darba vizītē Liepājā un Ventspilī

Vakar un šodien, 5. oktobrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Kurzemē apmeklē Liepāju un Ventspili. Apmeklējuma laikā Valsts prezidente galveno uzmanību pievērš uzņēmējdarbības, ekonomikas un reģionālās attīstības jautājumiem, kā arī iepazīstas ar speciālo ekonomisko zonu darbību. V.Vīķe–Freiberga ir iecerējusi pārrunāt ekoloģisko problēmu risinājumus reģionā.

Vakar Liepājā Valsts prezidente iepazinās ar akciju sabiedrības "Lauma" darbību. Uzņēmuma vadība informēja V.Vīķi–Freibergu, ka Krievijas krīzes rezultātā ražošana ir samazinājusies par 30 procentiem un "Lauma" cenšas rast izeju, pārorientējoties uz citu valstu tirgu.

Valsts prezidente apmeklēja Liepājas ledus halli, kur tika informēta par šī objekta saimniecisko un sociālo nozīmi pilsētā, jo halle ir noslogota, tā sniedz iespējas aktīvi atpūsties, mazinot arī noziedzību jauniešu vidū. Hallē Valsts prezidente uzrunāja bērnus, kas viņu sveica un lūdza autogrāfus, bet ārpusē V.Vīķi–Freibergu sagaidīja pilsētas iedzīvotāji, stāstot par savu ikdienu un aprunājoties ar prezidenti.

Valsts prezidentei bija arī darba pusdienas ar Liepājas domes un rajona domes pārstāvjiem. Tika pārrunāti administratīvi teritoriālās reformas jautājumi, reģionālā attīstība, uzņēmējdarbības veicināšana, tūrisma izaugsme, kā arī pārrobežu sadarbība vides aizsardzībā.

V.Vīķe–Freiberga ieradās Loču tornī, kur darbojas moderna dispečeru sistēma. Tiekoties ar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) vadību, Valsts prezidente interesējās par jautājumiem, kas saistīti ar zonas attīstību. Liepājas SEZ vadība izteica nepieciešamību nostiprināt likumdošanu par SEZ attīstību.

— tiekoties ar reģionu žurnālistiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piektdien, 1.oktobrī, bija uzaicinājusi uz Rīgas pili reģionālo masu mediju pārstāvjus.

Valsts prezidente ar žurnālistiem pārrunāja aktuālākos jautājumus valstī, uzsverot reģionālo masu mediju lomu visas Latvijas sabiedrības informēšanā. Sarunā žurnālisti uzdeva jautājumus par izglītības un reģionālo reformu, kā arī par grozījumiem pensiju likumdošanā. Masu medijus interesēja arī Valsts prezidentes viedoklis par attieksmi pret tiesu un partiju sistēmu valstī, kā arī Valsts prezidenta pienākumiem un tiesībām, kas noteiktas Satversmē.

V.Vīķe–Freiberga ar masu mediju pārstāvju starpniecību aicināja Latvijas iedzīvotājus izteikt savas domas un idejas par to, kā svinēt valsts svētkus 18.novembrī un ko šie svētki nozīmē katram valsts iedzīvotājam.

Pēc tikšanās ar Valsts prezidenti plašsaziņas līdzekļu pārstāvji iepazinās ar Valsts prezidentes Kancelejas vadību un padomniekiem, kā arī apskatīja Rīgas pils telpas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!