• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar padomnieku vēstures jautājumos un Latvijas Vēsturnieku komisijas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2007., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar tieslietu ministru

Vēl šajā numurā

03.08.2007., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar padomnieku vēstures jautājumos un Latvijas Vēsturnieku komisijas priekšsēdētāju

 

2.augustā Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar padomnieku vēstures jautājumos Antoniju Zundu un Latvijas Vēsturnieku komisijas priekšsēdētāju Andri Cauni.

Tikšanās ietvaros Valsts prezidents tika iepazīstināts ar komisijas darbu un tās nākotnes iecerēm.

Sarunas laikā Valsts prezidents ieteica komisijai paralēli strādāt arī vispārizglītojošo skolu virzienā – populārā valodā izstrādāt Latvijas vēstures mācību grāmatu, kurā būtu iekļauti arī jaunākie pētījumi. Prezidents izteica atbalstu sadarbības paplašināšanai ar kaimiņvalstīm – gan pētījumu veikšanai, gan citu valstu arhīvu materiālu apgūšanai, kā arī pētījumu tulkošanai svešvalodās.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Latvijas Vēsturnieku komisijas darbu, aktīvi skaidrojot Latvijas skatījumu uz mūsu valsts vēsturi ārvalstīs, un ieteica pārdomāt, vai ar Ārlietu ministrijas palīdzību nebūtu iespējams izplatīt komisijas pētījumus citu valstu bibliotēkās. Tāpat Valsts prezidents aicināja komisiju izvērtēt iespējas pētījumus izplatīt un popularizēt internetā.

Valsts prezidents ar A.Zundu un A.Cauni apsprieda komisijai nesen piešķirto mandātu pēdējo trīsdesmit padomju varas gadu Latvijā izpētei. Vēsturnieki atzīmēja, ka pēc šā mandāta saņemšanas komisija varēs plašāk pētīt Padomju Savienības periodu Latvijā.

Valsts prezidents pozitīvi novērtēja līdzšinējo komisijas darbu, īpaši izceļot sadarbību ar vēstures skolotājiem, veidojot konkursu skolēniem “Vēsture ap mums”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!