• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar tieslietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2007., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.08.2007., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar tieslietu ministru

 

VP3.JPG (31202 bytes)

Lai apspriestu Tieslietu ministrijas darba prioritātes un Valsts valodas centra un Naturalizācijas pārvaldes apvienošanas iespējas, vakar, 2.augustā, Rīgas pilī (attēlā no kreisās) Valsts prezidenta padomniece likumdošanas jautājumos Sandra Kukule, Valsts prezidents Valdis Zatlers, Valsts prezidenta padomniece juridiskajos jautājumos Inese Lībiņa-Egner un Valsts prezidenta Apžēlošanas dienesta vadītāja p.i. Elena Lodočkina tikās ar tieslietu ministru Gaidi Bērziņu un tieslietu ministra biroja vadītāju Ivetu Strautiņu

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

 

Pēc zvēresta pieņemšanas Valsts prezidents tikās ar tieslietu ministru Gaidi Bērziņu. Ministrs Valsts prezidentu informēja par ministrijas darba prioritātēm, izceļot tiesu darbības nodrošināšanu, kā arī pastāstīja par iecerēm ieslodzīto veselības, nodarbinātības un izglītības apstākļu uzlabošanā. Ministrs informēja Valsts prezidentu, ka tiek izvērtēta iespēja apvienot Valsts valodas centru un Naturalizācijas pārvaldi.

Sarunā ar tieslietu ministru Valsts prezidents atzīmēja, ka plānojis pats personīgi apmeklēt tiesas un iepazīties ar tiesnešu darba apstākļiem.

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš Valsts prezidentu informēja, ka gandrīz visās Latvijas tiesās lietu izskatīšanas termiņi tiek nozīmēti savlaicīgi un lietu uzkrājumi neveidojas. Šobrīd pārslogotas ir tikai administratīvā apgabaltiesa un administratīvā rajona tiesa, tādēļ šajās tiesās noteiktie lietu izskatīšanas termiņi ir garāki. Tomēr Tieslietu ministrija aktīvi iesaistās šo problēmu risināšanā.

Viens no administratīvo tiesu pārslodzes iemesliem ir nepietiekams nodrošinājums ar telpām, tādēļ pašlaik notiek jaunas administratīvās apgabaltiesas ēkas būvniecība Rīgā, Jēzusbaznīcas ielā 6, kuru plānots nodot ekspluatācijā šā gada septembrī.

Nākamajā gadā sāks stažēties jaunie administratīvie tiesneši, kuri 2009.gada janvārī uzsāks darbu apgabaltiesās, tādējādi samazinot administratīvo tiesu tiesnešu slodzi un palielinot administratīvo tiesu pieejamību reģionu iedzīvotājiem.

Tieslietu ministrs Valsts prezidentu informēja arī par elektroniskās lietu sadales sistēmas ieviešanu Latvijas tiesās, ko plānots pabeigt līdz šā gada beigām. Šīs sistēmas ieviešana novērš subjektīvas iejaukšanās iespēju lietu sadalē, kā arī nodrošina vienmērīgu tiesnešu noslodzi.

Informējot Valdi Zatleru par aktualitātēm ieslodzījuma vietu jomā, tieslietu ministrs uzsvēra uzstādīto mērķi ilgtermiņā panākt visu notiesāto personu nodarbināšanu. Tādējādi notiesātās personas apgūs amata prasmes un darba pieredzi, kas pēc atbrīvošanas ļaus veiksmīgi integrēties sabiedrībā. Valsts prezidents pauda atbalstu šai iniciatīvai, norādot, ka tādējādi uzņēmējiem pašreizējos darbaspēka trūkuma apstākļos būtu pieejamas papildu darba rokas.

Gaidis Bērziņš Valsts prezidentu informēja arī par plānoto Valsts valodas centra un Naturalizācijas pārvaldes apvienošanu, veidojot iestādi, kuras galvenais uzdevums būs valsts valodas statusa nostiprināšana un tās lietošanas veicināšana, jo naturalizācijas tempi ir samazinājušies, turpretim nepieciešamība rūpēties par valsts valodu kļūst aizvien aktuālāka.

Valsts prezidenta preses dienests,

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!