• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starptautiskās šaha federācijas prezidenta vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2007., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

3. un 4.augustā Valsts prezidents Valdis Zatlers apmeklēja Ludzas rajonu

Vēl šajā numurā

07.08.2007., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starptautiskās šaha federācijas prezidenta vizīti

 

Pie Valsts prezidenta

3.augustā Rīgas pilī Valsts prezidents tikās ar Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) prezidentu Kirsanu Iļjumžinovu. Tikšanās laikā Valsts prezidents piekrita FIDE prezidenta viedoklim, ka šahs ir veids, kā disciplinēt prātu un domāšanu.

FIDE prezidents uzsvēra, ka šahs ir sports, ar kuru pasaulē nodarbojas 600 miljoni spēlētāju, tādēļ ikvienai valstij ir nozīmīgi būt par vietu, kur notiek Šaha olimpiāde. Līdz šim, Latvijai pretendējot uz šādu iespēju, ir bijusi ļoti spēcīga konkurence, bet tas nav izdevies. Tomēr viņš atzina, ka Latvijā ir dziļas šaha tradīcijas, skolas un arī savs pasaules čempions Mihails Tāls. FIDE prezidents minēja arī, ka šaha mācības ieviešana skolās ir ļoti atbalstāms process un tas veicina skolēnu interesi par mācībām un koncentrēšanās spējas. V.Zatlers to ar interesi uzklausīja un atzina par ļoti vērtīgu un apsveramu ideju.

FIDE prezidents novēlēja veiksmi konkursā par 2012.gada Šaha olimpiādes rīkošanu. Arī Valsts prezidents V.Zatlers izteica atbalstu šāda pasākuma rīkošanai Latvijā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Pie Ministru prezidenta

3.augustā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Krievijas Federācijas Kalmikijas Republikas prezidentu un Starptautiskās šaha federācijas prezidentu Kirsanu Iļjumžinovu, kurš ieradies Latvijā, lai piedalītos starptautiskā šaha čempionātā Liepājā.

K.Iļjumžinovs iepazīstināja Ministru prezidentu ar Starptautiskās šaha federācijas plāniem, aktivitātēm, kā arī darbību un aicināja vairāk uzmanības pievērst šaha popularizēšanai un veicināt sabiedrības, īpaši jauniešu, interesi par šahu.

Kalmikijas Republikas prezidents uzdāvināja Aigaram Kalvītim mācību grāmatu 1.klasei par šaha spēles pamatiem, kas izdota ar Starptautiskās šaha federācijas atbalstu, un izteica cerību, ka šī grāmata noderēs skolēniem un cels šaha spēles prestižu arī Latvijā, kur ir senas šaha spēles tradīcijas.

Kalmikijas Republikas prezidents uzaicināja Latvijas Ministru prezidentu A.Kalvīti apmeklēt Kalmikijas Republiku.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!