• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2007. gada 3. jūlija saistošie noteikumi Nr. 83 "Transporta pakalpojumu samaksas kārtība Rīgas pašvaldībā personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2007., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161442

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes lēmums Nr.377

Par saistošajiem noteikumiem "Personu, kurām nepieciešama pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un pašvaldības palīdzības sniegšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

07.08.2007., Nr. 126

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 83

Pieņemts: 03.07.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.83 

Rīgā 2007.gada 3.jūlijā (prot. Nr.75, 11.§)

Transporta pakalpojumu samaksas kārtība Rīgas pašvaldībā personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu 

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 7.punktu un 21.panta pirmās daļas 23.punktu,
likuma “Par invalīdu medicīnisko un sociālo aizsardzību” 14.panta otrās daļas 4. un 5.punktu un
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3.panta otro un trešo daļu un 9.panta pirmo daļu

 

I. Vispārīgie noteikumi

1. Šie saistošie noteikumi nosaka trans­porta pakalpojumu (turpmāk – Pakalpojums) samaksas apmēru, pieprasīšanas, piešķiršanas un samaksas kārtību Rīgas pašvaldībā personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu (turpmāk – Persona).

2. Samaksu par Pakalpojumu piešķir Personai, neizvērtējot ienākumus un materiālo stāvokli, ja tā reģistrējusi pamatdzīvesvietu Rīgas pašvaldībā un neatrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā.

II. Pakalpojumi un to samaksas apmērs

3. Personām tiek piešķirta samaksa par šādiem Pakalpojumiem:

3.1. speciālā autotransporta (mikroautobusa) Pakalpojums, kura samaksas apmērs ir Ls 270 gadā;

3.2. taksometra Pakalpojums, kura samaksas apmērs ir Ls 200 gadā;

3.3. Pakalpojums degvielas iegādei personīgajam autotransportam, kura samaksas apmērs ir Ls 180 gadā;

3.4. Pakalpojums hroniskas nieru mazspējas slimniekiem, kuriem nepieciešama hemodialīze, kura samaksas apmērs ir līdz Ls 50 mēnesī;

3.5. vienreizējs Pakalpojums mazkustīgām personām, veciem cilvēkiem ar pārvietošanās grūtībām, kā arī citām Personām, kuras pamatotu iemeslu dēļ nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu;

3.6. šo saistošo noteikumu 3.1., 3.2. un 3.3.apakšpunktā noteikto Pakalpojumu saņēmējiem tiek piešķirta papildu samaksa par Pakalpojumu, ja Persona:

3.6.1. sekmīgi mācās vispārējās, profesionālās vai augstākās izglītības mācību iestādē; Pakalpojuma samaksas apmērs ir Ls 15 mēnesī;

3.6.2. strādā algotā darbā, darba attiecības noformējot atbilstoši Darba likumā noteiktajām prasībām; Pakalpojuma samaksas apmērs ir Ls 15 mēnesī;

3.6.3. apmeklē sociālās rehabilitācijas institūcijas sociālās aprūpes, sociālās rehabilitācijas un profesionālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai; Pakalpojuma samaksas apmērs ir līdz Ls 50 gadā.

III. Pakalpojuma pieprasīšana, piešķiršana un samaksa

4. Lai saņemtu samaksu par Pakalpojumu, Persona vai tās pilnvarota persona iesniedz Rīgas priekšpilsētas (rajona) Sociālajā dienestā (turpmāk – Sociālais dienests) rakstisku iesniegumu Pakalpojuma piešķiršanai, kā arī uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

5. Iesniegumam Pakalpojuma piešķiršanai jāpievieno šādi dokumenti:

5.1. Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas izsniegta izziņa par medicīnisko indikāciju noteikšanu speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un valsts sociālā pabalsta transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, saņemšanai (izziņa nav jāuzrāda šo saistošo noteikumu 3.4. un 3.5.apakšpunktā minētajos gadījumos);

5.2. šo saistošo noteikumu 3.4. un 3.5.apakšpunktā minētajos gadījumos Personai jāuzrāda primārās veselības aprūpes ārsta vai ārstējošā ārsta izsniegts izraksts no ambulatorās, stacionārās slimnieka medicīnas kartes (veidlapa 027/u), kurā tiek norādīta Personas nespēja pārvietoties ar sabiedrisko transportu;

5.3. šo saistošo noteikumu 3.6.1.apakš­punktā minēto papildlīdzekļu saņemšanai Personai pirmajā mācību pusgadā jāuzrāda mācību iestādes izsniegts dokuments par Personas uzņemšanu mācību iestādē. Turpmākajā mācību periodā Persona iesniedz mācību iestādes izsniegtu izziņu par to, ka Persona sekmīgi beigusi iepriekšējo mācību pusgadu. Samaksu par Pakalpojumu turpina segt, ja Persona ir sekmīgs (-a) mācību iestādes audzēknis (-e);

5.4. šo saistošo noteikumu 3.6.2.apakš­punktā minēto papildlīdzekļu saņemšanai Personai jāuzrāda darba līgums;

5.5. šo saistošo noteikumu 3.6.3.apakš­punktā minēto papildlīdzekļu saņemšanai Personai jāuzrāda nosūtījums (norīkojums) uz sociālās rehabilitācijas institūciju vai citi dokumenti, kas apliecina sociālo pakalpojumu saņemšanu norādītajā institūcijā, kā arī sociālo pakalpojumu saņemšanas periodu.

6. Atkārtota 5.1.apakšpunktā minētās izziņas uzrādīšana nav nepieciešama laikposmā, uz kuru Personai šī izziņa piešķirta.

7. Lai saņemtu samaksu par Pakalpojumu hroniskas nieru mazspējas slimnieks, kuram jāizmanto hemodialīze, Persona papildus šo saistošo noteikumu 4.punktā noteiktajam Sociālajā dienestā iesniedz primārās veselības aprūpes ārsta vai ārstējošā ārsta izsniegtu izrakstu no ambulatorās, stacionārās slimnieka medicīnas kartes (veidlapa 027/u), kurā tiek norādīta Personas nespēja pārvietoties ar sabiedrisko transportu un kurā tiek norādīts Personai nepieciešamo hemodialīzes pakalpojumu saņemšanas skaits mēnesī. Sociālais dienests samaksu par Pakalpojumu piešķir saskaņā ar slimnīcas (ja ar to noslēgts sadarbības līgums) ik mēnesi iesniegto hroniskas nieru mazspējas slimnieku, kuriem nepieciešama hemodialīze, sarakstu.

8. Lai saņemtu vienreizēju samaksu par Pakalpojumu, Persona papildus šo saistošo noteikumu 4.punktā noteiktajam Sociālajā dienestā iesniedz primārās veselības aprūpes ārsta vai ārstējošā ārsta atzinumu par šāda Pakalpojuma nepieciešamību.

9. Atsevišķos gadījumos Personai var vienlaicīgi tikt piešķirta samaksa par šo saistošo noteikumu 3.1., 3.2. un 3.3.apakš­punktā minētajiem Pakalpojumiem. Kopējais samaksas par Pakalpojumu apmērs tiek aprēķināts, Personas katra izvēlētā Pakalpojuma samaksas apmēru mēnesī reizinot ar Personas norādītā pakalpojuma procentuālo sadalījumu un iegūtos samaksas par Pakalpojumu apmērus summējot.

10. Sociālais dienests:

10.1. piešķir samaksu par Pakalpojumu, veicot bezskaidras naudas norēķinus;

10.2. nodrošina Pakalpojuma sniedzēju (-us) šo saistošo noteikumu 3.1. un 3.2.apakš­punktā minēto Pakalpojumu sniegšanai;

10.3. sniedz informāciju par Pakalpojuma sniedzēju (-iem) un Pakalpojuma cenām.

11. Apmaksa par bezskaidras naudas norēķinu kartes izgatavošanu tiek veikta no šo saistošo noteikumu 3.punktā noteiktā piešķiramā samaksas par Pakalpojumu apmēra.

12. Šo saistošo noteikumu 3.1. un 3.2.apakšpunktā minēto Pakalpojumu saņemšanai personai ir tiesības izvēlēties citu (-us) pakalpojuma sniedzēju (-us), kuru (-us) nenodrošina Sociālais dienests, un samaksu par izvēlēto pakalpojumu veikt patstāvīgi.

13. Ja Persona izvēlas citu (-us) Pakalpojuma sniedzēju (-us), tad šo saistošo noteikumu 3.1., 3.2. un 3.6.apakšpunktā noteiktos piešķiramā Pakalpojuma samaksai paredzētos finanšu līdzekļus saskaņā ar Personas iesniegumā norādīto Pakalpojuma veidu Sociālais dienests pārskaita uz Personas iesniegumā norādīto bankas kontu.

14. Pēc Personas dokumentu saņemšanas un reģistrēšanas Sociālais dienests desmit darba dienu laikā lemj par Pakalpojuma piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt.

15. Triju darba dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas Sociālais dienests rakstiski informē Personu par pieņemto lēmumu. Ja pieņemts lēmums atteikt Pakalpojuma saņemšanu, tiek norādīts atteikuma pamatojums un lēmuma pārsūdzēšanas kārtība.

IV. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

16. Sociālā dienesta pieņemtos lēmumus viena mēneša laikā no to spēkā stāšanās dienas var apstrīdēt Rīgas domes Labklājības departamentā.

17. Rīgas domes Labklājības departamenta pieņemtos lēmumus viena mēneša laikā no to spēkā stāšanās dienas var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Noslēguma jautājumi

18. Ar šo saistošo noteikumu stāšanos spēkā spēku zaudē Rīgas domes 17.02.2004. noteikumi Nr.49 “Noteikumi par transporta pakalpojumu samaksas kārtību Rīgas paš­valdībā personām, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās un kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu”.

19. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos “Latvijas Vēstnesis” un “5 min”.

20. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā ”Latvijas Vēstnesis”.

21. Rīgas domes Labklājības departaments ir atbildīgs par saistošo noteikumu izpildes novērošanu.

Rīgas domes priekšsēdētājs J.Birks

Rīgā 2007.gada 6.jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!