• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2007., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161513

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra tikšanos ar Gruzijas pilsoniskās integrācijas valsts ministri

Vēl šajā numurā

08.08.2007., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV32VAKS.JPG (64837 bytes)• Vasarā var apskaust tos, kuriem atvaļinājumā ir paveicies ar saulainu laiku, un tos, kuriem atvaļinājums vēl priekšā. Taču arī likumā garantētajā brīvajā laikā tāpat kā ikdienas darbos mēdz rasties problemātiskas situācijas (kāds atvaļinājumu vēlas izņemt nelielās porcijās, kādu darba devējs vēlas atsaukt no atvaļinājuma, gadās saslimt un mēdz būt darbaholiķi, kuri atvaļinājumā doties atsakās utt.). Kā atbilstīgi Darba likumam rīkoties darba devējam un darba ņēmējam, lai risinājums būtu likumīgs, lasiet Valsts Darba inspekcijas sagatavotajā skaidrojumā, atbildot uz “Komersanta Vēstneša” jautājumiem par atvaļinājumiem.

 

• Katrs savu naudu un mantu sargā – tiklab uzņēmēji, kā arī viņu algotie darbinieki. Juriste Vija Ozola, atsaucoties uz Darba likuma normām un Civilprocesa likumu, analizē jautājumus par darba samaksas ieturējumiem un kādos gadījumos tie nav pieļaujami. Autore secina: bieži vien praksē attiecībā uz ieturējumiem un to ierobežojumiem normas tiek lietotas nekonsekventi un neatbilstoši normatīvajiem aktiem.

 

• Reta Latvijā būs tā pilsēta un pagasts, kur nevar atrast kādu zīmīgu datumu, profesiju vai notikumu, kam veltīt svētkus. Ko iegūst pašu ļaudis un kāds labums uzņēmējiem no šādiem saietiem, kur pulcējas daudz ļaužu, stāsta Gulbenes, Cēsu un Siguldas pārstāvji.

 

• Izklaides industrija attīstās ar joni tad, kad cilvēkiem ir vairāk naudas un iespēju. Arī vasaras brīvdienu pasākumi pulcē tūkstošiem cilvēku. Daudzi pasākumu organizētāji ir iesācēji. “Komersanta Vēstnesis” atgādina, ka kopš šā gada maija vidus ir spēkā Ministru kabineta noteikumi par publiska pasākuma organizatora civiltiesisko apdrošināšanu. Apdrošinātāji skaidro, kāpēc ir svarīgi tādā veidā aizsargāt pasākuma apmeklētājus negadījumos. Un kā rīkoties organizatoriem, ja tomēr kāda nelaime notikusi?

 

• Siguldas spieķis ir pārmaiņu laikos neizzudusi vērtība. Suvenīrs ir interesants gan zinātājiem – Latvijas tūristiem, gan ārzemniekiem. Kā spieķis top, “Biznesa kāpnēs” stāsta meistars Edgars Vīgants. No kā spieķus var gatavot, kā to darīt, un tirgus apstākļos arī svarīgi – par cik var pārdot šo pasaulē unikālo suvenīru. Tie, kuri šonedēļ dosies uz Siguldas 800.jubilejas svētkiem, droši vien pievērsīs uzmanību arī Siguldas spieķiem, par kuriem ceļveži vēstījuši jau 19.gadsimtā.

 

• Izskatīšanas un apspriešanas stadijā ir vairāki likumprojekti, kas paredzēti kā stimuls iedzīvotāju ekonomiskajai aktivitātei: par fiksēto iedzīvotāju ienākuma nodokli, izmaiņām individuālā darba nosacījumos. Sniedzot tajos nelielu ieskaitu, “KV” atgādina, ka pēc izsludināšanas Valsts sekretāru sanāksmē, kad notiek projektu saskaņošana, atzinumus var sniegt arī nevalstiskās organizācijas. Tā ir iespēja izteikt savu viedokli par valstī gatavotajiem dokumentiem, saskaņā ar kuriem pēc tam sabiedrībai jādzīvo un jāstrādā.

 

• Simtiem bezdarbnieku reģionos apgūst mazās komercdarbības teoriju un prasmes, lai mēģinātu īstenot savas biznesa idejas. Šai skološanai naudu Latvija saņem no Eiropas Sociālā fonda. Cilvēki atraisās, sasparojas, izkaļ skaistus plānus un izbīstas riska, jo jūtas apdraudēti: ja paņems kredītu, grims strauji augošo procentu purvā, ja maksās nodokļus, – naudas citam nepaliks.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!