• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par akreditācijas vēstuļu pasniegšanu trim Latvijas vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2007., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161514

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.08.2007., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par akreditācijas vēstuļu pasniegšanu trim Latvijas vēstniekiem

 

01.JPG (18607 bytes)

02.JPG (8282 bytes) 03.JPG (9037 bytes)

Vakar, 7.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers pasniedza akreditācijas vēstules Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Moldovā un Ukrainā Atim Sjanītim (augšējā attēlā); Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Turkmenistānā Igoram Apokinam (attēlā pa kreisi); Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Kanādā Marģeram Kramam (attēlā pa labi)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar pasniedza akreditācijas vēstules trim Latvijas ārkārtējiem un pilnvarotajiem vēstniekiem.

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Moldovā un Ukrainā Atim Sjanītim, Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības ar Ukrainu veicināšanā, un norādīja: lai gan pēdējos gados ekonomiskā sadarbība kļuvusi aktīvāka, visas iespējas vēl nav izsmeltas. Valsts prezidents arī informēja A.Sjanīti, ka seko līdzi iekšpolitiskajām norisēm Ukrainā, un izteica cerību, ka sāktais pozitīvi vērtējamais reformu ceļš tiks turpināts arī pēc septembrī gaidāmajām vēlēšanām.

Savukārt pārrunājot Latvijas un Moldovas starpvalstu attiecības, Valsts prezidents uzsvēra, ka arī turpmāk Moldovai būtu jābūt Latvijas prioritātei Eiropas Savienības kaimiņu politikas un attīstības sadarbības jautājumos. Daudzie apstiprinātie attīstības sadarbības projekti norāda uz Latvijas ieinteresētību Moldovas attīstībā, un Latvijas vēstnieks Moldovā arī turpmāk rūpēsies par šīs sadarbības konstruktivitāti un pēctecību, atzīmēja Atis Sjanīts.

Valsts prezidents pasniedza akreditācijas vēstules arī Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Turkmenistānā Igoram Apokinam. Valsts prezidents norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības attīstīšanā ar Centrālāzijas reģiona valstīm, un pauda gandarījumu, ka līdz ar šo akreditācijas vēstuļu pasniegšanu Latvijai turpmāk būs diplomātiskās pārstāvniecības visās piecās šā reģiona valstīs.

Akreditācijas vēstules tika pasniegtas arī Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Kanādā Marģeram Kramam. Sarunā ar M.Kramu Valsts prezidents norādīja, ka Kanāda ir un būs nozīmīgs Latvijas partneris transatlantiskajā dialogā. Savukārt runājot par Latvijas un Kanādas divpusējām attiecībām, Valsts prezidents atzīmēja Latvijas ieinteresētību ekonomiskās sadarbības veicināšanā un bezvīzu režīma ieviešanā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!