• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar Dānijas vēstnieku; - tiekoties ar Kanādas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.1999., Nr. 325/327 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Molotova - Ribentropa pakts. Baltijas valstu tagadne un nākotne"

Vēl šajā numurā

05.10.1999., Nr. 325/327

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Dānijas vēstnieku

Piektdien, 1.oktobrī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles iepazīšanās vizītē ieradās Dānijas vēstnieks Latvijā Ole Haralds Lisborgs.

Ministru prezidents uzsvēra, ka starp Latviju un Dāniju ir izveidojušās labas attiecības visās nozarēs. Dānija ir sniegusi ievērojamu palīdzību Latvijai, kas veicinājis Latvijas virzību uz ES un NATO.

Pārrunājot jautājumus saistībā ar ES paplašināšanos, A.Šķēle uzsvēra: Latvija ir ieinteresēta, ka uz ES iestāšanās sarunām tiek uzaicinātas tās kandidātvalstis, kas atbilst noteiktiem kritērijiem. Latvijai jādod iespēja iestāšanās sarunu procesā panākt tās valstis, ar kurām iestāšanās sarunas ir sākušās.

Vēstnieks apliecināja, ka Latvijai ir lielas iespējas tikt uzaicinātai uz sarunām par iestāšanos ES, vienlaikus norādot problēmas, kas saistītas ar likumdošanas aktu saskaņošanu ar ES prasībām, kā arī valodas likuma tālāko attīstību.

A.Šķēle norādīja, ka viņa vadītā Eiropas integrācijas padome aktivizē darbību, lai būtiskākie likumi tiktu laikus apstiprināti Saeimā.

Vēstnieks apliecināja, ka Dānija ir gatava piedalīties sabiedrības integrācijas procesa veicināšanā.

Ministru prezidents informēja vēstnieku par ekonomisko situāciju un tās perspektīvo attīstību Latvijā. Viņš norādīja, ka pagājušā gada ekonomiskā krīze ir ietekmējusi Latvijas tautsaimniecību, vienlaikus liekot Latvijas uzņēmējiem pārorientēties uz Rietumu tirgu.

Dānijas vēstnieks pauda pārliecību, ka ekonomiskās situācijas attīstība paplašinās Dānijas biznesa struktūru ienākšanu Latvijā.

Ministru prezidents aicināja vēstnieku palīdzēt noskaidrot Dānijas Ārlietu ministrijas viedokli attiecībā uz laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze" 1.oktobrī publicēto informāciju, kas jau iepriekš nav guvusi nekādu apstiprinājumu Latvijas tiesībsargājošo iestāžu veiktajā pārbaudē. Dānijas vēstnieks apsolīja nodot šo informāciju Ārlietu ministrijā.

— tiekoties ar Kanādas vēstnieku

Piektdien, 1. oktobrī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles iepazīšanās vizītē ieradās Kanādas vēstnieks Latvijā Pīters Makkelars.

Ministru prezidents un vēstnieks atzina, ka Latvijai un Kanādai izveidojušās labas politiskās attiecības. Vēstnieks piezīmēja, ka pēc jaunās Latvijas Valsts prezidentes stāšanās amatā Kanādā pieaugusi interese par Latviju. Vēstnieks atzina, ka viņš uzskata par savu aicinājumu attīstīt abu valstu ekonomisko sadarbību.

Ministru prezidents izteicās, ka Kanādas biznesa struktūrām īpaši interesantas varētu būt tādas nozares kā kokapstrāde, mēbeļu ražošana, papīra un celulozes ražošana, kā arī ēku būvniecība.

A.Šķēle aicināja Kanādas uzņēmējus iesaistīties privatizācijas procesos Latvijā, sevišķi akcentējot perspektīvo "Latvenergo" privatizāciju.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi saistībā ar NATO paplašināšanos. Ministru prezidents informēja vēstnieku par valdības pasākumiem aizsardzības politikā, kas veicinās Latvijas virzību uz NATO. Vēstnieks atzinīgi izteicās par valdības politiku attiecībā uz militārā budžeta veidošanu un perspektīvo Latvijas iestāšanos NATO un solīja savas valsts atbalstu šī jautājuma risināšanā.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar ES paplašināšanos, kā arī likuma "Par Valsts valodu" tālākvirzību Saeimā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!