• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: - tiekoties ar Dānijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.1999., Nr. 325/327 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - starptautiskā parlamentāriešu konferencē

Vēl šajā numurā

05.10.1999., Nr. 325/327

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs:

— tiekoties ar Dānijas vēstnieku

Tieslietu ministrs Valdis Birkavs un Dānijas vēstnieks Latvijā Ole Lisborgs, 30.septembrī tiekoties, galvenokārt runāja par sadarbību tiesnešu apmācībā un pieredzes apmaiņu tiesu darba organizācijā.

V.Birkava mērķis ir panākt, lai tiesneši kļūtu par visizglītotāko juristu korpusu Latvijā. "400 Latvijas tiesnešu apmācībai ir vērts un ir nepieciešams ieguldīt līdzekļus. Nākamā gada budžeta projektā Tiesnešu mācību centram paredzēti 40 tūkstoši latu, bez tam tiks piesaistīts ārvalstu finansējums," teica V.Birkavs. Tieslietu ministrs informēja vēstnieku par projektiem, kuros iesaistījušās Ziemeļvalstis, un atgādināja, ka Dānija vienmēr ir bijusi Latvijas interešu atbalstītāja.

V.Birkavs pastāstīja par Latvijas tiesu sistēmu un plānoto tiesu datorizāciju. Jau šogad paredzēts pabeigt visu piecu apgabaltiesu datorizāciju. Ministrs atklāja savu nodomu Latvijas tiesu datorizācijas procesā iesaistīt piecas Ziemeļvalstis.

O.Lisborgs izteica atbalstu tieslietu ministra idejai. Viņš interesējās par Latvijas tiesnešu atalgojumu un darba apstākļiem, svešvalodu zināšanām, kā arī starptautisko konvenciju un Eiropas Savienības likumu pārzināšanu.

O.Lisborgu interesēja arī Latvijas valdības akceptētā sabiedrības integrācijas programma un tās realizācija, korupcijas novēršana, kā arī apstākļi ieslodzījumu vietās, kas, kā zināms, nākamgad no Iekšlietu ministrijas pāries Tieslietu ministrijas pārraudzībā.

Leonards Pāvils, Tieslietu ministrijas  preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!