• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šodien - Vissvētās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki Aglonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2007., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot Ģenerālprokuratūru

Vēl šajā numurā

15.08.2007., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šodien — Vissvētās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki Aglonā

 

01.JPG (4987 bytes) 02.JPG (26470 bytes) 03.JPG (5385 bytes)

Zem mūsu debesīm – uz mūsu zemes Aglonā: skulptūras “Jēzus Kristus, Kungs un Dievs”; “Krusts un 12 (tā nesējas) ciltis”; “Dieva eņģelis ar Dziesmu grāmatu”. Aglonas Karaļa kalnā – vakar, šodien, un vienmēr
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Kā jau katru gadu 14. un 15.augustā Aglonas bazilikā tiek svinēti Vissvētās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki, kas kopā pulcē tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju. Vakar notika vairāki dievkalpojumi ar bīskapu un ārvalstu priesteru piedalīšanos, vakara lūgšanas jeb vesperes, vakara svētā mise, Dievmātes litānija, kā arī euharistiskā procesija. Dienas noslēgumā Latvijas Romas katoļu baznīcas arhibīskaps Jānis kardināls Pujats Aglonas bazilikas Sakrālajā laukumā kopā ar visiem ticīgajiem devās Kristus ciešanu ceļā, pusnaktī bazilikā pie pāvesta altāra notika pusnakts svētā mise.

Šodiena sākas ar rīta svēto misi latgaliski un misi jaunatnei, rožukroņa skaitīšanu. Pusdienlaikā notiek svētku galvenā svētā mise, Dievmātes litānija un euharistiskā procesija. Visi svētki noslēdzas ar vakara svēto misi.

Svētku dalībnieki šogad netālu no Aglonas bazilikas, Aglonas ezera krastā, Karaļa kalnā nonāk koka skulptūru dārzā, kurā izvietoti tēli “Jēzus Kristus, Kungs un Dievs”, “Dieva eņģelis ar Dzīvības grāmatu” un “Krusts un 12 ciltis”. To autors ir liepājnieks Ēriks Delpers. Viss veidots no mūžības koka ozola. Kristus un Eņģeļa skulptūras atklātas pagājušā gada 15.septembrī. Krusts, ko 12 figūras, kas simbolizē 12 Izraēlas ciltis, nes ceļā pie Kristus, atklāts 21.jūlijā. Šī skulptūra ir 12 m gara un 7 m plata. Krusta virsējā daļa klāta ar nerūsējošu tēraudu, līdz ar to krusta zīme labi ieraugāma arī no gaisa, lidojot tai pāri. (Lai atceramies Jēzus statuju kā krustazīmi Riodežaneiro augstkalnā!)

“LV” informācija

13.JPG (16864 bytes)
Skulptūras “Jēzus Kristus, Kungs un Dievs” un “Dieva eņģelis ar Dzīvības grāmatu” Karaļa kalnā Aglonā
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!