• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2007., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 14.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

16.08.2007., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdi

15.augustā notika Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) kārtējā sēde, kur dalībpuses apsprieda 2007.gada valsts budžeta grozījumu un 2008.gada valsts budžeta sagatavošanas gaitu.

Informāciju NTSP sēdes dalībniekiem sniedza finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, norādot, ka vislielākos līdzekļus – vairāk nekā 20 miljonus latu – šā gada budžeta grozījumos plāno atvēlēt valsts administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai. Šā gada budžeta grozījumos 18 miljonus latu plānots novirzīt līdzfinansējumam Eiropas Savienības (ES) projektiem, 9,5 miljonus latu – pedagogu algām, bet 9 miljonus latu – ES budžeta iemaksām, 17 miljonus – bērnu kopšanas pabalstiem.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzsvēra, ka šīs esot galvenās budžeta grozījumu prioritātes, un norādīja, ka valdība vēlas Saeimā iesniegt sabalansētu budžetu.

Ministru prezidents uzsvēra, ka kopš 2005.gada algas valstī tika palielinātas straujos tempos, un norādīja, ka 2008.gadā un arī 2009.gadā algu pieaugums valstī 20% līdz 30% apmērā vairs nebūs iespējams. Ministru prezidents aicināja domāt par kompromisa risinājumiem, kas ļautu nepalielināt tēriņus.

Sanāksmes dalībnieki vienojās 2007.gadā vienu NTSP sanāksmi veltīt diskusijai par algu politiku valstī.

Vēl NTSP sanāksmes dalībnieki uzklausīja Latvijas Darba devēju konfederācijas priekšlikumus par darba nespējas apmaksas pilnveidošanu, migrācijas rīcībpolitiku darbaspēka piesaistes kontekstā un par nepieciešamību veikt grozījumus Profesionālās izglītības un nodarbinātības trīspusējās sadarbības apakšpadomes nolikumā.

NTSP koordinē un organizē trīspusējo sociālo dialogu starp darba devēju organizācijām, valsts institūcijām un arodbiedrībām, lai saskaņotu šo organizāciju intereses sociālajos un ekonomiskajos jautājumos, tādējādi garantējot sociālo stabilitāti valstī. NTSP un tās apakšpadomes uz paritātes pamatiem veido valdības, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības izvirzītie pārstāvji.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!