• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Parakstu vākšanas rezultāti - oficiāli nākamnedēļ (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.1999., Nr. 330 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16196

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par attiecībām ar Dienvidslāvijas Federatīvo Republiku

Vēl šajā numurā

07.10.1999., Nr. 330

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Parakstu vākšanas rezultāti — oficiāli nākamnedēļ

Turpinājums no 1.lpp.

Cik mēs faktiski izlietojām, to varēs spriest tikai pēc rūpīgām finansu pārbaudēm katrā vietā. Katram iztērētajam santīmam ir jābūt pretī attiecīgajam finansu dokumentam, kas norāda, ka nauda ir iztērēta mērķtiecīgi.

Pagājušajā parakstu vākšanā — 1998.gadā — mums, Centrālajai vēlēšanu komisijai, tika piešķirts 171 tūkstotis, no kā mēs iztērējām tikai 159 tūkstošus. Bet toreiz mēs daudziem cilvēkiem tā arī pietiekami nesamaksājām par padarīto. Cilvēki, kas apņēmušies strādāt vēlēšanu vai parakstu skaitīšanas komisijās, aizvien cenšas visādā ziņā izpildīt instrukcijas un norādījumus. Agrāk iegūtā pieredze pilnā mērā tika izmantota šajā reizē.

— Cik varētu izmaksāt tautas nobalsošanas jeb referenduma sarīkošana?

— Apmēram tikpat, cik Saeimas vēlēšanas. Tātad apmēram 1 miljonu latu. Bet Centrālā vēlēšanu komisija katra lata nepieciešamību, sarīkojot referendumu, varētu pamatot. Jo mums jau ir diezgan liela pieredze.

Nupat, pēdējā mēneša laikā, valstī, neskaitot ārvalstis, bija 636 vietas, kur pilsoņi varēja parakstīties par tautas nobalsošanas jeb referenduma sarīkošanu un sakarā ar grozījumiem likumā par valsts pensijām.

Domāju, ka arī referenduma sarīkošana varētu prasīt no valsts budžeta ap vienu miljonu latu. Visdrīzāk tas varētu notikt novembra beigās vai decembra sākumā.

Mintauts Ducmanis, "LV" Saeimas un valdības lietu   redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!