• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Japānas finanšu ministra vietnieka vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2007., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzjūtību Peru iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

17.08.2007., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Japānas finanšu ministra vietnieka vizīti Latvijā

 

Tiekoties ar finanšu ministru

Kopš Japānas imperatora vizītes Latvijā ir ievērojami pastiprinājusies abu valstu, īpaši Japānas, interese par savstarpējo sadarbību, un šo procesu ir veicinājusi arī Latvijas vēstniecības Japānā atklāšana, tā iepazīšanās sarunā Finanšu ministrijā 16.augustā secināja Latvijas finanšu ministrs Oskars Spurdziņš un Japānas finanšu ministra vietnieks Kazunori Tanaka.

Lai veicinātu abu valstu ekonomisko sadarbību, ļoti būtiska būtu nodokļu konvencijas noslēgšana. Tā kā interesi izrāda abas valstis, drīzumā paredzams vienoties par iespējamo pirmās tikšanās vietu un laiku, lai apspriestu konvencijas projektu.

O.Spurdziņš iepazīstināja Japānas kolēģi ar Latvijas makroekonomisko attīstību. Sarunas laikā tika konstatēts, ka abām valstīm ir visai daudz kopīga – arī Japāna savulaik ir piedzīvojusi Latvijas pašreizējai situācijai līdzīgu ļoti straujas attīstības posmu, abas valstis savu ekonomiku nevar balstīt uz energoietilpīgām nozarēm, bet tām jāorientējas uz precēm ar augstu pievienoto vērtību. Japānas finanšu ministra vietnieks uzsvēra, ka Japāna ir uzkrājusi ievērojamu pieredzi energoresursu taupīšanas jomā, jo tās ekonomikas pamatpostulāti ir resursu taupīšana un vides aizsardzība, un Japānas puse būtu gatava dalīties ar Latviju savā pieredzē un informācijā.

Sarunas laikā tika pārrunātas arī Latvijas un Japānas savstarpējā tūrisma iespējas, un tika konstatēts, ka Latvijai ir daudz darāmā, lai japāņu tūristi apmeklētu Latviju lielā skaitā, piemēram, ērtākas satiksmes izveidošana.

Japānas pārstāvis O.Spurdziņam uzdeva jautājumus par Latvijas centieniem veidot sabalansētu reģionālo attīstību, kas esot problēma arī Japānā, kā arī interesējās par Latvijas un Krievijas attiecībām un to attīstību.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

Tiekoties ar ārlietu ministru

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 16.augustā tikās ar Japānas finanšu ministra vietnieku Kazunori Tanaku un pauda gandarījumu par abu valstu divpusējo sadarbību. Puses bija ieinteresētas turpināt un attīstīt sadarbību arī nākotnē, īpaši ekonomikas jomā.

A.Pabriks aicināja Japānas uzņēmējus investēt Latvijā, atzīmējot priekšrocības, ko piedāvā Latvijas infrastruktūra. Tāpat ārlietu ministrs aktualizēja jautājumu par dubulto nodokļu konvencijas noslēgšanu. Japānas puse apstiprināja, ka ir gatava sākt sarunas par dubulto nodokļu konvencijas parakstīšanu.

Ārlietu ministrs pauda prieku, ka pēdējo gadu laikā Latvijas un Japānas attiecības kļuvušas ciešākas, norādot, ka augstu tiek vērtēta Japānas imperatora un imperatores vizīte Latvijā. Tāpat viņš izteica vēlmi stiprināt arī politisko dialogu, atzīmējot mutisko vienošanos ar Japānas ārlietu ministru Taro Aso par Baltijas valstu un Japānas ārlietu ministru tikšanās rīkošanu. Ministrs izteica atkārtotu uzaicinājumu Japānas ārlietu ministram apmeklēt Latviju.

A.Pabriks atzinīgi novērtēja Latvijas Goda konsulāta atvēršanu Okinavā un informēja par Latvijas plāniem paplašināt Latvijas goda konsulu tīklu Japānā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!