• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 5. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.1999., Nr. 330 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.394

Par Ģ.V.Kristovska komandējumu

Vēl šajā numurā

07.10.1999., Nr. 330

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta  5. oktobra sēdē

Nobeigums. Informācijas sākums — "LV", Nr. 328/329 6.10.1999.

Pieņemta zināšanai finansu ministra Edmunda Krastiņa sniegtā informācija un izdarīti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 7.jūlija sēdes protokollēmumā (prot. Nr.36, 36.§) "Par atsevišķiem nodokļa atvieglojumiem likumprojektā "Par ienākuma nodokli"", kas izteikts šādā redakcijā: "5. Finansu ministrijai kopīgi ar Valsts ieņēmumu dienestu izstrādāt un Valsts ieņēmumu dienestam līdz 2000.gada 1.aprīlim apstiprināt metodiskos norādījumus zemnieku saimniecību iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai, maksāšanai un grāmatvedības uzskaites kārtošanai nodokļa aprēķināšanas vajadzībām." Atzīts par spēku zaudējušu Ministru kabineta 1998.gada 10.novembra sēdes protokollēmums (prot. Nr.61, 12.§) "Par Ministru kabineta 1998.gada 7.jūlija sēdes protokollēmumu (prot. Nr.36, 36.§)".

Akceptēti iesniegtie priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami likumdošanas saskaņošanai ar Eiropas Savienības prasībām pievienotās vērtības nodokļa un akcīzes nodokļa jomā, brīvo ekonomisko zonu un brīvo muitas zonu jomā un muitas parādu atmaksas jomā. Finansu ministrijai uzdots līdz 2000.gada 1.janvārim izstrādāt un iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" (lai tuvinātu likuma normas Eiropas Savienības direktīvu prasībām); līdz 2000.gada 1.janvārim izveidot Valsts ieņēmumu dienesta Galvenajā muitas pārvaldē Muitošanas metodikas daļu un tās ietvaros — Galvojumu un muitas parādu nodaļu, kura nodarbosies ar jautājumiem, kas saistīti ar muitas parādiem; līdz 2000.gada 1.janvārim izstrādāt un iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektus par grozījumiem Rīgas tirdzniecības brīvostas likumā, Ventspils brīvostas likumā, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likumā un Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas likumā (lai tajos precizētu un unificētu netiešo nodokļu piemērošanu, izslēgtu normas, kas attiecas uz muitu, kā arī izslēgtu nodokļu atbrīvojumu piemērošanas piesaisti eksporta apjomam); līdz 2003.gada 1.janvārim izstrādāt un iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem" (lai saskaņotu akcīzes nodokļa likmes cigaretēm); līdz 2003.gada 1.jūlijam izstrādāt un iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" (lai ieviestu uz paritātes principa balstītu nodokļu atmaksas sistēmu ārvalstu juridiskajām personām par Latvijā iegādātajām precēm).

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministra Vladimira Makarova sniegtā informācija par enerģētiku un tās konceptuālajiem jautājumiem. Ekonomikas ministrijai uzdots, piesaistot ieinteresēto ministriju pārstāvjus, mēneša laikā precizēt projektu "Latvijas Republikas valdības politika enerģētikā" un rīcības plānu un iesniegt tos atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!