• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Augstāko tiesu un Rīgas apgabaltiesu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2007., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162104

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.08.2007., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Augstāko tiesu un Rīgas apgabaltiesu

Valsts prezidents Valdis Zatlers 21.augustā apmeklēja Augstāko tiesu un Rīgas apgabaltiesu. Apmeklējot Augstāko tiesu, Valsts prezidents iepazinās ar tiesnešu darba apstākļiem, telpām, kādās tiek pieņemti apmeklētāji, kā arī ar drošības sistēmām, kuras garantē tiesai nepiederošu personu neiekļūšanu tiesas telpās. Pēc Augstākās tiesas telpu apskates Valsts prezidents uzklausīja tiesnešu viedokli par tiesas darba aktuālajām problēmām un atklātībā nonākušajām telefona sarunām.

Rīgas apgabaltiesā Valsts prezidentu sagaidīja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš un Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Juris Stukāns. Valsts prezidents Rīgas apgabaltiesā iepazinās ar elektronisko lietu sadales sistēmu, kas nodrošina datorizētu lietu sadali pēc nejaušības principa, novēršot jebkādu subjektīvas iejaukšanās iespēju lietu sadalē starp tiesnešiem. Šāda lietu sadales sistēma līdz šā gada beigām tiks ieviesta visās Latvijas apgabaltiesās un rajonu tiesās.

Tāpat V.Zatlers iepazinās ar Rīgas apgabaltiesas telpu tehnisko stāvokli, ko prezidents atzina par nepiemērotu tiesas funkciju veikšanai. G.Bērziņš Valsts prezidentu un Rīgas apgabaltiesas tiesnešus informēja, ka Tieslietu ministrija aktīvi strādā pie Rīgas apgabaltiesas jaunās ēkas celtniecības projekta un paredzams, ka jaunā tiesas ēka varētu tikt būvēta Rīgā, Brīvības gatvē 207. Pašlaik notiek dokumentācijas saskaņošana starp Rīgas domi un Tieslietu ministriju, lai drīzumā varētu uzsākt jaunās tiesu ēkas projektēšanas darbus.

Pēc tiesas telpu apmeklējuma Rīgas apgabaltiesas tiesneši informēja Valsts prezidentu par tiesas darba aktualitātēm un problēmām.

Valsts prezidenta preses dienests, Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!