• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par politisko padomnieku NATO vadītajā misijā Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2007., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reģistrētā bezdarba līmeni jūlijā

Vēl šajā numurā

22.08.2007., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par politisko padomnieku NATO vadītajā misijā Afganistānā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 21.augustā, pavadot politisko padomnieku Pēteri Veitu uz NATO vadīto misiju Afganistānā, novēlēja viņam veiksmi un izturību. Ministrs uzsvēra, ka Latvija ir iegājusi jaunā fāzē, jo tā piedalās starptautiskajās miera uzturēšanas misijās arī ar civilo personālu, diplomātiem, ne tikai ar karavīriem un policistiem.

“Tas nav tikai lepnums par mūsu valsts attīstību, bet arī lielas rūpes, jo Afganistāna nav pati drošākā valsts. Principā Pēteris Veits būs Latvijas vēstnieks Afganistānā,” uzrunā teica ārlietu ministrs. Viņš norādīja, ka politiskais padomnieks būs atbildīgs par civilās palīdzības projektu īstenošanu Afganistānā, kam šobrīd paredzēti 25 000 latu no Latvijas attīstības sadarbības budžeta.

Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks drošības politikas jautājumos Ilgvars Kļava minēja, ka šobrīd Afganistānā ir 95 Latvijas karavīri un to skaits tuvākajā laikā tiks palielināts. Ar politiskā padomnieka nosūtīšanu uz Afganistānu tiek parādīta solidaritāte mūsu karavīriem.

Pēteris Veits preses konferencē uzsvēra, ka par savu galveno uzdevumu redz saiknes nodrošināšanu starp vietējiem iedzīvotājiem, pašvaldību un Latvijas karavīriem. Viņš arī norādīja, ka mūsu valsts iesaistīšanās misijā nav tikai militāra, bet orientēta uz afgāņu labklājības celšanu.

Politiskais padomnieks Farjabas provincē uzturēsies līdz nākamā gada 31.maijam.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!