• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneša amatam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2007., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bezdarbnieka pabalsta izmaksas ilgumu

Vēl šajā numurā

23.08.2007., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursu Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneša amatam

 

21.augustā izsludināts atklāts konkurss Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) tiesneša amatam. 2007.gada oktobrī Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas laikā tiek plānota ECT tiesnešu kandidatūru apstiprināšana, tāpēc jāatlasa trīs kandidāti no Latvijas.

Saskaņā ar Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju par tiesnešiem var būt personas ar augstām morālām īpašībām, atbilstoši kvalificētas, lai ieņemtu augstus tiesu varas amatus, vai arī atzīti juristi. Konvencijā noteikts, ka tiesnešus ievēlē Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja no katras dalībvalsts ar balsu vairākumu no dalībvalsts piedāvātā triju kandidātu saraksta.

Pretendentam uz ECT tiesneša amatu jābūt labām zināšanām konstitucionālo tiesību, cilvēktiesību jomā un Latvijas tiesību sistēmā, izpratnei par Eiropas Cilvēktiesību tiesas darbu, prasmei formulēt viedokli un patstāvīgi pieņemt lēmumus, vēlama pieredze tieslietu sektorā, kā arī jābūt labām angļu vai franču valodas zināšanām.

Pieteikuma dokumentus – motivētu pieteikumu, CV latviešu un angļu vai franču valodā, augstāko izglītību apliecinošu dokumentu kopijas un citus dokumentus, kurus pretendents uzskata par nepieciešamu pievienot – jāiesniedz Tieslietu ministrijas Personālvadības nodaļā 20 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas brīža. Pieteikumu var iesniegt arī elektroniski vai aizpildot pieteikuma formu Tieslietu ministrijas mājaslapā internetā. Turpat atrodami paraugi latviešu, angļu un franču valodā aizpildāmajiem CV.

Pretendentu vērtēšanas komisiju vadīs Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Broka. Komisijas sastāvā būs Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta senatore Jautrīte Briede, Valsts kancelejas direktora vietniece tiesību aktu lietās Elita Ektermane, Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece nozaru politikas jautājumos Laila Medina, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke un Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Inga Reine. Komisijas sekretāre būs Tieslietu ministrijas Personālvadības nodaļas juriskonsulte Līva Liepiņa.

Vērtēšanas komisijai līdz šā gada 10.oktobrim jāiesniedz Ministru kabinetā triju konkursā izvēlēto ECT tiesneša amata kandidātu saraksts.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!