• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darba vizīti Somijā 22.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2007., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.08.2007., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darba vizīti Somijā 22.augustā


Vakar, 22.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers uzturējās darba vizītē Somijā, kur tikās ar Somijas prezidenti Tarju Halonenu (attēlā), apmeklēja Baltijas jūras Vides aizsardzības komisiju, Baltijas centru Helsinkos, Maršala Karla Gustava Mannerheima muzeju, kā arī tikās ar vietējiem latviešiem
 Foto: EPA/ A.F.I.

Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar darba vizītē viesojās Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

Konstruktīvā un koleģiālā gaisotnē vairāk nekā divas stundas ilga Latvijas Valsts prezidenta un Somijas prezidentes Tarjas Halonenas tikšanās. Tās laikā pārrunāti vairāki jautājumi, piemēram, Latvijas ieinteresētība Somijas investīciju piesaistē Latvijas eksporta industrijās un pakalpojumos, kuriem ir augsta pievienotā vērtība. Latvijas Valsts prezidents un Somijas prezidente apmainījās arī ar viedokļiem par enerģētikas jautājumiem, īpaši gāzesvadu Somija–Igaunija ar izeju uz Inčukalnu, kā arī “Nord Stream” plānoto dabasgāzes vadu no Krievijas uz Vāciju. Abas amatpersonas pārrunāja iespēju kopīgi ES ietvaros risināt automašīnu rindu problēmu uz ES un Krievijas robežas.

V.Zatlers un T.Halonena apsprieda arī svarīgus ES dienaskārtības jautājumus – piemēram, starpvaldību konferenci un ES enerģētikas un kaimiņu politiku, kā arī pārrunāja citus aktuālus starptautiskus jautājumus. Īpaša uzmanība tika pievērsta Baltijas jūras valstu padomei, kuras prezidējošā valsts kopš 2007.gada jūlija ir Latvija. Latvijas Valsts prezidents arī informēja Somijas prezidenti par situācijas attīstību ar Latvijas un Krievijas robežlīgumu.

Sarunas noslēgumā Latvijas Valsts prezidents V.Zatlers uzaicināja Somijas prezidenti ierasties valstsvizītē Latvijā. Arī Somijas prezidente uzaicināja Latvijas Valsts prezidentu valstsvizītē, piebilstot, ka abas vizītes būtu jānoorganizē pēc iespējas tuvākā laikā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!