• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.2007., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 23.augusta sanāksmē

Vēl šajā numurā

28.08.2007., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Jurista Vārds”

• Karina Korna “Aizsargjoslu spēkā stāšanās”

Ņemot vērā Latvijā esošā nekustamā īpašuma tirgus dinamiku, ar dažādas informācijas trūkumu par nekustamajiem īpašumiem, bet visvairāk ar zemi, ir saistītas vairākas problēmas un neskaidrības. Viena no tām ir nekustamā īpašuma apgrūtinājumi, proti, viens no šo apgrūtinājumu jeb aprobežojumu veidiem – aizsargjoslas. Aizsargjoslu sakarā varētu izvirzīt vairākus problēmjautājumus, taču šā raksta mērķis ir iztirzāt vienu no tiem – aizsargjoslās noteikto aprobežojumu spēkā stāšanos un līdz ar to arī informācijas par aizsargjoslām publisku pieejamību. Jautājums ir aktuāls tādēļ, ka pastāv divi viedokļi attiecībā uz aizsargjoslu spēkā stāšanos.

• Gatis Litvins “Lietu pakļautība administratīvajām tiesām”

Saņemot pieteikumu tiesā, primāri jānoskaidro, vai pieteikums iesniegts par kādu no Administratīvā procesa likuma 184.pantā paredzētajiem pieteikuma priekšmetiem, proti, vai lēmums vai rīcība, par kuru iesniegts pieteikums, vispār ir pakļauts administratīvo tiesu kontrolei. Tikai tad, ja tiesa atzinusi, ka pieteikums par šādu lēmumu vai rīcību vispārēji iekļaujas administratīvās tiesas kompetencē, tiesai jānoskaidro, vai pieteikums atbilst pārējiem APL noteikumiem. Tiesai ir jāpārbauda tikai tādas lietas, kuras izskatīšana tiesā iniciēta atbilstoši likuma prasībām. Proti, tiesa minētā mērķa sasniegšanu īsteno tikai likumā noteiktajā kārtībā. Tādējādi pakļautības esamība gan automātiski nenodrošina pieteikuma pieņemšanu un lietas izskatīšanu, jo personai ir jāspēj arī pārvarēt tie ierobežojumi un jāizpilda tie priekšnoteikumi, ko likumdevējs ir noteicis. Tomēr pakļautības pārbaude jāveic vispirms.

“Jurista Vārda” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!