• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās vizīti Moldovā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.2007., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Vācijas ārlietu ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

28.08.2007., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās vizīti Moldovā

No 23. līdz 25.augustam īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele oficiālā vizītē apmeklēja Moldovu. Tās laikā ministre tikās ar Moldovas amatpersonām, kā arī parakstīja starpvaldību līgumu. Vizītē uz Moldovu devās arī Latvijas IT uzņēmumu pārstāvji.

Piektdien, 24.augustā, I.Gudele tikās ar Moldovas premjerministru Vasili Tarlevu. Puses pārrunāja jautājumus, kas skar Moldovas virzību uz integrāciju Eiropas struktūrās un Latvijas iespējamo atbalstu un palīdzību. V.Tarlevs uzsvēra, ka gandrīz 80% iedzīvotāju atbalsta valsts izvēlēto ārpolitisko kursu, tāpēc tiek darīts viss iespējamais, lai sasniegtu šo mērķi. Stabila politiskā situācija nodrošina arī labvēlīgus ekonomiskos apstākļus, tāpēc pašlaik tiek intensificēta transporta, celtniecības un vieglās rūpniecības attīstība. Sarežģītāka situācija ir lauksaimniecības jomā – ilgstošais karstums un sausums nodarījis milzīgus zaudējumus, it īpaši graudu audzētājiem.

Ministre tikās arī ar informatizācijas attīstības ministru Vladimiru Moloženu, iepazinās ar informatizācijas attīstības ministrijas darbību un parakstīja Latvijas un Moldovas valdību līgumu par sadarbību informācijas tehnoloģiju jomā. Kā preses konferencē atzina abas amatpersonas, līgums dos stimulu ne vien IT jomas attīstībai, bet visai ekonomikas nozarei, radot nepieciešamo bāzi konkrētu starpvalstu projektu īstenošanai. I.Gudele uzsver: “Moldova ir viena no tām potenciālajām valstīm, ar kurām Latvija var sadarboties, iesaistoties Eiropas inovāciju programmās. Viņu attīstītā inženiertehniskā bāze un kvalificētie speciālisti plus Latvijas idejas un pieredze var radīt labu pamatu veiksmīgiem Eiropas mēroga projektiem.”

Par to iespējamību Latvijas uzņēmējiem bija iespēja pārliecināties IT speciālistu forumā. Tā laikā puses tuvāk iepazinās ar IT industriju Latvijā un Moldovā un izvērtēja iespējas veidot kopīgus sadarbības projektus.

Moldova ir viena no Latvijas prioritātēm Eiropas kaimiņu politikā; īpašu aktualitāti šī sadarbība ieguvusi pēdējo gadu laikā, kad Moldova tika izvirzīta par vienu no valstīm, kurām Latvija sniedz palīdzību attīstības sadarbības politikas ietvaros tādās jomā kā valsts pārvaldes reformu īstenošana, ekonomiskās un sociālās attīstības veicināšana, pilsoniskās sabiedrības nostiprināšana, vides aizsardzība un citas.

Moldovā IT veiksmīgi ieviestas iekšlietu sistēmā, nodrošinot veiksmīgu datu pārraidi. Moldova arī interesējas par Latvijas pieredzi Eiropas Komisijas programmu un struktūrfondu līdzekļu apguvē.

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!