• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.2007., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162333

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izglītības lomu Baltijas jūras reģiona konkurētspējas celšanā

Vēl šajā numurā

28.08.2007., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferenci

Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis Upsalā, Zviedrijā, Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē aktīvi iestājās par sadarbības attīstīšanu un saņēma apliecinājumu, ka nākamgad prezidējošā konferences valsts būs Latvija.

I.Emsis uzrunā konferences dalībniekiem akcentēja, ka mazajām valstīm globalizētajā pasaulē ir daudz sarežģītāk stāties pretī izaicinājumiem, īpaši ņemot vērā, ka atsevišķu kompāniju kapitāls ir lielāks par dažas mazas valsts iekšzemes kopproduktu. Tieši Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbība ir visefektīvākais veids, kā var risināt valstīm kopīgas problēmas – Baltijas jūras piesārņojumu, reģionam labvēlīgu lēmumu pieņemšana Eiropas Savienības ietvaros u.tml. Tāpēc Saeimas priekšsēdētājs iestājās par Baltijas asamblejas un Ziemeļvalstu padomes sadarbību, apzinoties, ka tai jābūt efektīvai.

Viens no aktuālākajiem tematiem šā gada konferences bija arī Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu sadarbība ar Gruzijas, Moldovas un Ukrainas parlamentu, transatlantiskā sadarbība, attiecības ar kaimiņvalstīm. Parlamentu vadītāji vienojās rīkot kopīgu vizīti uz Gruziju, lai sniegtu politisku atbalstu šīs valsts demokratizācijas un stabilizācijas procesam.

Latvija kā Baltijas asamblejas šā gada prezidējošā valsts konferencē informēja par notikušajām un plānotajām Baltijas asamblejas aktivitātēm 2007.gadā. Baltijas asamblejas prezidente Ērika Zommere iepazīstināja ar šā gada 23.novembrī paredzētās starptautiskās konferences, kas veltīta Eiropas jauno kaimiņu politikai, ideju, kā arī sniedza savu redzējumu par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību.

Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferences ir ikgadēji pasākumi, kas katru gadu norisinās citā valstī. Šogad konferences dalībnieki vienojās, ka nākamgad tā tiks organizēta Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!