• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības lomu Baltijas jūras reģiona konkurētspējas celšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.2007., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162334

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tiesnešu konferenci

Vēl šajā numurā

28.08.2007., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības lomu Baltijas jūras reģiona konkurētspējas celšanā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 27.augustā Berlīnē, Vācijā, uzstājoties 16.Baltijas jūras parlamentārajā konferencē, uzsvēra, ka izglītība ir galvenais instruments uz zināšanām balstītas sabiedrības veidošanā un ražošanas attīstīšanā ar augstu pievienoto vērtību.

“Mūsu kaimiņiem Ziemeļeiropas valstīs ir pilns klāsts ar izcilām kompānijām, kā, piemēram, Nokia, Volvo, Saab, IKEA, Lego, Ericsson u.c., un nav pamatotu argumentu, kādēļ jaunās valstis, piekopjot tālredzīgu politiku un ieguldot pietiekamas investīcijas, pašas nevarētu radīt pasaules klases zīmolus,” uzrunā teica ārlietu ministrs.

Viņš uzsvēra, ka izglītības kvalitātes celšana ir viena no Latvijas izvirzītajām prioritātēm savas prezidentūras laikā Baltijas jūras valstu padomē (BJVP). Artis Pabriks norādīja, ka ir jāpievērš uzmanība augstākās izglītības konkurētspējai, studentu mobilitātes iespējām, zinātnes nozarē pieejamajai infrastruktūrai un inovāciju izmantošanai izglītības un zinātnes nozarēs.

Tāpat ministrs akcentēja konkurētspējīga enerģijas tirgus, infrastruktūras un atjaunojamo enerģētikas resursu nozīmi reģiona tālākā attīstībā, tāpēc ir jādomā par starpsavienojumu veidošanu.

Runas laikā Artis Pabriks arī uzsvēra problēmas jūras pārvadājumu, cilvēku tirdzniecības, civilās drošības jomās.

“Mēs neizskatāmies līdzīgi, mēs nerunājam vienā valodā, mēs nedzīvojam vienā valstī un mums nav vienotas komandas pasaules hokeja čempionātā, bet… mums ir kopīgi sapņi par reģiona nākotni: būt konkurētspējīgiem, stabiliem, progresīviem un uz attīstību vērstiem,” uzrunas noslēgumā teica ārlietu ministrs.

Latvija savas prezidentūras laikā BJVP par mērķiem noteikusi ilgtspējīgas attīstības veicināšanu un konkurētspējas celšanu. Par prioritārām jomām izvirzītas izglītība, enerģētika un civilā drošība.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!