• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Apvienoto Nāciju Organizācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2007., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

29.08.2007., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Apvienoto Nāciju Organizācijā

23.augustā Ženēvā notika Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka, pastāvīgā pārstāvja Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO) Ženēvā Jāņa Mažeika akreditācijas ceremonija, kurā viņš iesniedza akreditācijas rakstu ANO ģenerālsekretāra vietniekam, ANO Ženēvas biroja ģenerāldirektoram Sergejam Ordžonikidzem.

Tikšanās laikā tika pārrunātas ANO un tās specializēto aģentūru aktualitātes, kā arī Latvijas sadarbība ar tām. J.Mažeiks uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta, lai ANO būtu efektīva organizācija. Īpaši svarīgi, lai jaunā ANO Cilvēktiesību padome veidotos par spēcīgu instrumentu cilvēktiesību stāvokļa uzlabošanai pasaulē. J.Mažeiks arī akcentēja Latvijas gatavību dalīties reformu pieredzē ar ieinteresētām valstīm, tai skaitā ANO īstenoto projektu ietvaros.

J.Mažeiks pirms tam bija eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ārlietu padomnieks. Ārlietu dienestā J.Mažeiks strādā kopš 1995.gada.

Līdz šim Latvijas vēstnieks ANO Ženēvā bija Jānis Kārkliņš. Viņš turpmāk būs vēstnieks Francijā, bet līdzšinējais Latvijas vēstnieks Francijā Rolands Lappuķe būs speciālo uzdevumu vēstnieks lobijam starptautiskajās organizācijās.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!