• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs, tiekoties ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2007., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162479

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.08.2007., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs, tiekoties ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju

Vakar, 29.augustā, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš apmeklēja Satversmes tiesu, lai tiktos ar tās priekšsēdētāju Gunāru Kūtri un pārrunātu Tieslietu ministrijas un Satversmes tiesas sadarbību.

Tika pārrunāti vairāki jautājumi, kas saistīti ar Satversmes tiesas likuma grozījumiem – Satversmes tiesas tiesnešu izvirzīšanas procedūra, to sociālās garantijas un atsevišķu lietu kategoriju piekritība, kā arī iestāžu sadarbība, organizējot dažādus seminārus un konferences.

2006.gadā, atzīmējot Satversmes tiesas izveidošanas desmitgadi, tika organizēta plaša konference, kas veltīta Satversmes tiesas darba problemātikai, un plānots šādas konferences organizēt arī turpmāk. Šā gada konferences, kas notiks decembra sākumā, tēma ir “Pieteikumi un atteikumi Satversmes tiesā”, informēja G.Kūtris.

Pārrunājot Satversmes tiesas darbu, G.Kūtris ministru informēja, ka lielu tiesā saņemto sūdzību īpatsvaru veido sūdzības no personām, kas atrodas ieslodzījuma vietās. Lielākoties gan šo personu sūdzības nav pamatotas, jo tās saistītas ar tiesu nolēmumu apstrīdējumiem, ko Satversmes tiesa neizskata. Abas amatpersonas pārrunāja arī nepieciešamību izstrādāt vienkāršotu tiesas pieteikuma formu ieslodzītajām personām, lai tām atvieglotu vēršanos tiesu iestādēs. Tādējādi tiks samazināts to atteikumu skaitu, kas tiek izdoti sakarā ar nepareizu tiesas pieteikuma noformējumu.

G.Kūtris pauda atbalstu tieslietu ministra iniciatīvai likumdošanā noteikt visiem darba spējīgajiem ieslodzītajiem pienākumu strādāt. Satversmes tiesas priekšsēdētājs norādīja, ka šajā gadījumā tas nav atzīstams par piespiedu darbu, jo tam ir cits leģitīms mērķis – darba iemaņu apgūšana un darba pieredzes ieguve, lai pēc brīvības atņemšanas soda izciešanas persona varētu veiksmīgi atgriezties sabiedrībā.

Mārtiņš Panke, tieslietu ministra preses sekretārs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!