Rīgā 2007.gada 28.augustā (prot. Nr.47 25.§)
1.1. kārtību, kādā mednieki piegādā medījamos dzīvniekus vai to gaļu mazos daudzumos galapatērētājam vai vietējam mazumtirdzniecības uzņēmumam (veikalam vai sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam) (turpmāk - uzņēmums), kurš to piegādā galapatērētājam;
1.2. veterinārās prasības medījamo dzīvnieku vai to gaļas apritei.
3.1. medījamiem dzīvniekiem vai to gaļu, kura paredzēta mednieku individuālam patēriņam;
3.2. saimniecībā audzētiem medījamiem dzīvniekiem.
5.1. limitētiem medījamiem dzīvniekiem - saskaņā ar normatīvajiem aktiem par medībām;
5.2. nelimitētiem medījamiem dzīvniekiem - viss gada laikā nomedīto nelimitēto dzīvnieku skaits.
7.1. mednieks ir reģistrējies un reģistrējis medījamo dzīvnieku apstrādes vietu dienesta speciālajā pārtikas uzņēmumu reģistrā pārtikas aprites uzraudzību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;
7.2. dzīvnieki nomedīti vietās, kurās nav noteikti medību ierobežojumi vides piesārņojuma vai konstatēto dzīvnieku infekcijas slimību dēļ;
7.3. nomedītā dzīvnieka vizuālās apskates laikā nav konstatētas slimības, kas ir bīstamas cilvēkiem un apdraud to veselību;
7.4. nomedītā dzīvnieka liemeņa un iekšējo orgānu veterinārās ekspertīzes (turpmāk - ekspertīze) atzinumā nav noteikts, ka gaļu aizliegts izmantot cilvēku pārtikā;
7.5. gaļa nesatur krāsvielas, izņemot gaļas marķēšanai atļautās krāsvielas;
7.6. pret trihinelozes ierosinātāju uzņēmīgu dzīvnieku gaļa ir izmeklēta un tajā nav konstatēta trihinelozes ierosinātāja klātbūtne.
8.1. lielajiem dzīvniekiem iespējami drīz izņem kuņģi un zarnas (daļēja eviscerācija) un dzīvnieku atasiņo;
8.2. mazajiem dzīvniekiem (zaķu dzimtas dzīvniekiem, grauzēju dzimtas dzīvniekiem un savvaļas medījamiem putniem) var veikt daļēju eviscerāciju;
8.3. nodrošina eviscerācijas (iekšējo orgānu atdalīšana no liemeņa) laikā atdalīto krūšu un vēdera dobuma orgānu (izņemot kuņģi un zarnas) piederību konkrētam liemenim.
10.1. ir atsevišķa vieta ādas novilkšanai vai atspalvošanai un eviscerācijai;
10.2. ir atsevišķa vieta gaļas sadalīšanai;
10.3. ir pietiekams dabīgais vai mākslīgais apgaismojums;
10.4. ir vieta ekspertīzes veikšanai;
10.5. ir atbilstoši instrumenti un aprīkojums ekspertīzes veikšanai un ierīce instrumentu dezinficēšanai ar karstu ūdeni (ne mazāk kā 82 oC temperatūrā) vai citu līdzvērtīgu dezinficēšanas sistēmu;
10.6. nodrošina Eiropas Parlamenta un Padomes 2004.gada 29.aprīļa Regulas (EK) Nr.852/2004 par pārtikas produktu higiēnu II pielikuma III nodaļā noteikto higiēnas prasību ievērošanu.
11.1. lielo dzīvnieku liemeņiem līdz temperatūrai, kas visās gaļas daļās nav augstāka par 7 °C;
11.2. mazo dzīvnieku liemeņiem līdz temperatūrai, kas visās gaļas daļās nav augstāka par 4 °C;
11.3. subproduktiem līdz temperatūrai, kas nav augstāka par 3 °C.
15.1. aizpilda pavaddokumenta B daļu (pielikums) un apzīmogo to ar regulāras piecstūra formas zīmogu;
15.2. nodrošina gaļas marķēšanu, ja tā atzīta par derīgu izmantošanai pārtikā.
16.1. tas ir tīrs;
16.2. tam var nodrošināt atbilstošu tīrīšanu un, ja nepieciešams, dezinfekciju;
16.3. nodrošina atbilstošu temperatūras režīmu.
Zemkopības ministrs M.Roze
Ministru kabineta
2007.gada 28.augusta noteikumiem Nr.589