• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas luterāņu Baznīcu vadītāju apspriedi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.1999., Nr. 331/332 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomisko aktivitāti

Vēl šajā numurā

08.10.1999., Nr. 331/332

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas luterāņu Baznīcu vadītāju apspriedi

Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags un Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas ārpus Latvijas arhibīskaps Elmārs Ernsts Rozītis piedalījās Eiropas luterāņu baznīcu vadītāju apspriedē, kas no 1999. gada 26. līdz 29.septembrim notika Meisenes Evaņģēliskā akadēmijā pie Drēzdenes.

Vairāk nekā četrdesmit baznīcu vadītāji apmainījās ar informāciju un apsprieda galvenos uzdevumus, ar kuriem būs jāsaskaras jaunajā gadu tūkstotī. Ievadreferātā Luterāņu pasaules federācijas (LPF) ģenerālsekretārs Dr.Išmaels Noko sniedza pārskatu par mūsdienu galvenajām problēmām, tādām kā korupcija, kriminalitāte, nabadzība, varmācība pret sievietēm un bērniem un neuzticība.

Kā iepriecinošu cerības zīmi viņš minēja to, ka LPF un Romas katoļu baznīcas pārstāvji paredzējuši 31.oktobrī Augsburgā parakstīt kopēju deklarāciju par taisnošanas mācību, reizē ar to atceļot sensenos savstarpējos nosodījumus.

Vietējais Saksijas bīskaps Folkers Kress referēja par "Baznīcas nākotni un nākotnes Baznīcu", uzsverot, ka Baznīcai katrā ziņā jābūt tai vietai, kur viens otram var pamatoti uzticēties. Tikai tā ar laiku varētu iegūt arī to aprindu uzticību, kam pret Baznīcu ir principiāli pozitīva attieksme, bet kas pašlaik tomēr atturas no īstas iesaistīšanās.

Citi referenti pieskārās Eiropas Savienības lomai un baznīcu ietekmes iespējām, kā arī jaunatnes pašreizējai pasaules izjūtai.

Tikšanās laikā arī garīgā dzīve bija intensīva: atklāšanas dievkalpojumā Meisenes domā sprediķoja Zalcburgas prāveste Luize Millere, bet noslēguma dievkalpojumā Drēzdenes pasaulslavenās baznīcas Frauenkirche pagrabstāvā — PF prezidents bīskaps Kristians Krauze. Bija rīta un vakara lūgšanas, kā arī Bībeles darbi.

Vera Volgemute — "Latvijas Vēstnesim"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!